Csatárbakik, avagy támadók, akik kihagyták a kihagyhatatlant

P. F.P. F.
Vágólapra másolva!
2009.07.13. 14:23
Nemcsak potya gólok, hanem közelről kihagyott helyzetek miatt is sokszor fogjuk a fejünket, ráadásul ezen is pontok úszhatnak el. Korábbi összeállításunkban a kapusok hibáit gyűjtöttük össze, ezúttal pedig támadók bakijait mutatjuk meg a 2008–2009-es szezonból.
A legjobbaknak sem jön össze mindig minden…
Fotó: Action Images
A legjobbaknak sem jön össze mindig minden…
A legjobbaknak sem jön össze mindig minden…
Fotó: Action Images
A legjobbaknak sem jön össze mindig minden…


A 2009-es Konföderációs Kupán a „zümmögő” vuvuzela hangja sokaknak okozott bosszúságot. A házigazda dél-afrikaiak pedig Bernard Parker miatt idegeskedhettek, aki góltól mentette meg az ellenfelet. Az Irak elleni nyitómérkőzésen a 83. percben óriási helyzet maradt ki: éles szögből érkezett a fejes az üres kapura, miután az iraki kapus, Kasszid aláfutott a beadásnak, ám a gólvonal közelébe érkező Parkerről kipattant a labda.

PARKER A GÓLVONALRÓL MENT



Gyenge színvonalú mérkőzésen 0–0-s döntetlent játszott egymással a skót és a norvég válogatott 2008 őszén. A találkozó egy kimaradt lehetőség miatt mégis emlékezetes marad. A vb-selejtező legnagyobb ziccerét a 64. percben a skótok hagyták ki: Naysmith tökéletes beadását a csereként beálló Chris Iwelumo az üres kapu mellé helyezte. Ez volt a futballista első labdaérintése a skót válogatottban…

IWELUMO HATALMAS HELYZETE



Szintén fontos gólt szerezhetett volna Luca Toni még a tavaszi bajnoki nyitányon a Hamburg ellen, az olasz támadó azonban három méterről az üresen tátongó rövid sarok mellé fejelt.

LUCA TONI IS ÓRIÁSIT HIBÁZOTT



A szezon legelképesztőbb mozdulatsorának neveztük a dán élvonalbeli Randers csatárának Vejle elleni produkcióját. Bedi Buval kiugrott, kicselezte a kapust, elfektette, majd felrúgta magát…

BUVAL-BAKI



Remélhetőleg nem fogjuk sokat emlegetni a jövőben a következő szituációt: „Ezen a szinten ritkán látható lehetőséget kapott a magyar csapat. Huszti Szabolcs majdnem a félpályáról vezette kapura a labdát, ám hat méterről nem tudott túljárni a dán kapus, Stephan Andersen eszén – pedig illett volna.”

Inkább ünnepelnénk azt az év végén, hogy Erwin Koeman csapata ott lesz a dél-afrikai világbajnokságon…

HUSZTI LEHETETT VOLNA A NYERŐEMBER



A legnagyobbaknak sem jön össze mindig minden… Az angol bajnokság április 22-i mérkőzésein Didier Drogba és Ryan Giggs is bosszankodhatott egy-egy kihagyott helyzet miatt. A walesi középpályás vigasztalódott, hiszen az MU 2–0-ra nyert a Portsmouth ellen, míg az elefántcsontparti támadó bosszúsabb lehetett a kapufa miatt, mert a Chelsea 0–0-t játszott az Evertonnal.

GIGGS AZ ÜRES KAPU MELLÉ



DROGBA A KAPUFÁT TALÁLTA EL



Jonasnak három próbálkozás is kevés volt a gólhoz. A brazil Gremio 1–0-ra legyőzte a kolumbiai Boyacá Chicót a Libertadores-kupában. A találkozón hatalmas helyzetbe került a Gremio játékosa, Jonas, de három próbálkozásából egy alkalommal sem tudott betalálni, miután előbb a kapusba, majd a kapufára, végül pedig a kapu mellé lőtte a labdát.

JONAS HÁROMSZOR PRÓBÁLKOZOTT



Az angol ötödosztály rangadóján hibázott óriásit Danny Crow, a Cambridge United csatára. Az Oxford United elleni, 3–1-re elvesztett találkozón a támadó néhány lépésről rúgta fölé a labdát.

CROW HÁROM MÉTERRŐL



A Lechia Gdansk támadója, Pawel Buzala lábai egész egyszerűen összeakadtak a Legia Warszawa elleni meccsen, így nem tudta kihasználni a 100%-os ziccert.

ÓRIÁSI HELYZET LENGYELORSZÁGBÓL



A görög bajnokság rájátszásában rendezett AEK–Panathinaikosz találkozó (0–2) 10. percében megszerezhette volna a vezetést a hazai csapat, de Ismael Blanco négy méterről a kapufát találta el, noha a kapu üresen tátongott.

BLANCO NÉGY MÉTERRŐL TALÁLTA EL A KAPUFÁT



SPORTLEG-SOROZATUNK EDDIGI RÉSZEI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik