Bajnoki cím 23-szor: a Boca Juniors vereséggel ért ismét csúcsra

Vágólapra másolva!
2008.12.24. 08:20
A Boca Juniors fennállása 23. bajnoki címét szerezte, miután magyar idő szerint szerda hajnalban mindössze egygólos vereséget szenvedett a Tigre együttesétől. Az egyetlen találatot Leandro Lazzaro szerezte a találkozó 67. percében.
A bajnocsapat
Fotó: Reuters
A bajnocsapat
A bajnocsapat
Fotó: Reuters
A bajnocsapat

2006 után ismét bajnoki címet ünnepelhetett a Boca Juniors. Fennállása során immár huszonharmadszor.

A bajnokságban a Tigre, a San Lorenzo és a Boca Juniors egyenlő pontszámmal végzett, ezért a három csapat rájátszásban döntötte el, hogy melyikük a végső győztes. Végül a Bocának az utolsó mérkőzésen az egygólos vereség is elegendő volt az újabb diadalhoz. Ha a csapat két találattal kap ki, a Tigre a bajnok…

„Megérdemeltük, hogy mi legyünk a bajnokok. A Tigre nagyszerű ellenfél volt, de mi irányítottuk a játékot, ők nagyon ritkán tudtak veszélyes helyzeteket kialakítani” – értékelt a találkozó után a bajnokcsapat védője, Claudio Morel Rodriguez.

A Tigre erőn felül teljesített. Összehasonlítás képen a Boca legnagyobb sztárjának, Juan Roman Riquelmének (aki eltiltás miatt nem játszott a meccsen) piaci értéke jelen pillanatban 15 millió euró, azaz többet ér, mint a kiscsapat keretéhez tartotó összes játékos.

Nem is csoda hogy, hogy Carlos Ischia, a Buenos Aires-i klub edzője szerint a Tigre is megérdemelten szerezte volna meg töténelme első bajnoki címét.

A találkozó egyetlen gólját egyébként Leandro Lazzaro szerezte a 67. percben. Mivel azonban újabb találat nem esett, a Boca lett a bajnok.

ARGENTIN BAJNOKSÁG

RÁJÁTSZÁS
Boca Juniors–Tigre 0–1 (Lazzaro 67.)


A RÁJÁTSZÁS EREDMÉNYEI

San Lorenzo-Tigre 2–1
Boca Juniors-San Lorenzo 3–1
Boca Juniors-Tigre 0–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik