Marco van Basten döntött: az Európa-bajnokság után távozik

Vágólapra másolva!
2007.12.04. 20:22
Távozik az Európa-bajnokság után Marco van Basten és segítője, John van’t Schip a holland labdarúgó-válogatott éléről. Az egykori világklasszis futballista még nem döntött arról, hol folytatja.

Az osztrák-svájci rendezésű Európa-bajnokság után távozik a holland válogatottól Marco van Basten. A szövetségi kapitány 2004-ben vette át az Oranjét, és bár elégedettek munkájával, ő nem akarja meghosszabbítani szerződését.

Van Bastennel együtt távozott segítője, John Van’t Schip is, akinek szintén lejár a szerződése a kontinenstorna után.

„A vb után úgy döntöttünk, hogy az Eb-ig maradunk a válogatott élén, most már új kihívást keresünk.” – áll a kapitány közleményében, amelyet a KNVB, a holland szövetség adott ki.

Van Basten hozzátette, hogy még nem döntött arról, hol folytatja, viszont fontosnak tartotta, hogy a szövetséget tájékoztassa a szándékáról.

Az egykori Aranylabdás futballista kijuttatta a vb-re és az Eb-re is a válogatottat, ám néhány játékosával nem volt ideális a kapcsolata. Mark van Bommel és Ruud van Nistelrooy is lemondta a nemzeti tizenegyben való szereplést, igaz, utóbbi később visszatért a csapatba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik