Véget ért egy kiváló pályafutás, Jaap Stam visszavonult

Vágólapra másolva!
2007.10.29. 12:43
Címkék
Visszavonult Jaap Stam. Az egykori válogatott védőnek ugyan 2008 nyaráig érvényes szerződése volt az Ajax Amsterdamnál, de október huszadikán a NEC elleni bajnokin újra megsérült.
Jaap Stam nem tölti ki 2008 nyaráig szóló szerződését
Jaap Stam nem tölti ki 2008 nyaráig szóló szerződését
Jaap Stam nem tölti ki 2008 nyaráig szóló szerződését
Jaap Stam nem tölti ki 2008 nyaráig szóló szerződését

A 35 éves védő 2006 nyarán érkezett az Ajax együtteséhez az AC Milantól, de a holland csapatnál többször volt sérült.

Első amszterdami szezonjában így is 25 találkozón szerepelt, idén pedig hatszor kapott lehetőséget az előbb Henk ten Cate, majd Adrie Koster irányította csapatban.

Legutóbb a NEC Nijmegen ellen, október huszadikán kapott lehetőséget, ám sérülés miatt le kellett őt cserélni az 55. percben. A védő ezután jelentette be visszavonulását.

Stam a Zwolle együttesénél kezdett, majd 1993-ban a Cambuur színeiben az élvonalban is bemutatkozhatott. Később megfordult a Willem II Tilburgban és a PSV-ben is, majd Manchesterbe szerződött.

A Unitednál eltöltött időszak volt pályafutása legsikeresebb néhány éve, és nem is a teljesítménye miatt kellett távoznia, hanem azért mert összerúgta a port Sir Alex Ferguson menedzserrel.

A következő években Olaszországban játszott, előbb a Lazio, majd az AC Milan alkalmazottja volt. A holland válogatottban 67 alkalommal szerepelt, a 2004-es Eb után intett búcsút a címeres meznek.

Stam hétfőn sajtótájékoztatón megerősítette, hogy visszavonul, hozzátéve, hogy már a szezon előtt meg szerette volna ezt tenni, ám akkor rábeszélték a folytatásra. A játékos elmondta még, hogy fejben már nem tudott annyira koncentrálni egy meccsen, mint korábban, és ez óhatatlanul több hibához vezetett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik