VOLESZÁK GÁBOR
2006.10.26 01:18 Frissítve: 2023.03.08 14:20
online

Meglepetés a hannoveriektől

Utolsó előtti hely a bajnokságban, továbbjutás a legjobb 16 csapat közé a Német Kupában – ez a kettősség jellemzi a Huszti Szabolcsot is felvonultató Hannovert, a középpályásnak ennek ellenére nincs oka bosszankodni.

Huszti Szabolcs (jobbra) és csapata meglepetésre kiverte a Dortmundot a kupából
Huszti Szabolcs (jobbra) és csapata meglepetésre kiverte a Dortmundot a kupából

Huszti Szabolcs elégedett lehet, hiszen csapata, a Hannover idegenben győzött a Dortmund ellen 1–0-ra, és bejutott a Német Kupa legjobb 16 együttese közé. A légiós mindvégig pályán volt.

„Dortmundban nyerni mindig bravúr, és ha figyelembe vesszük, hogy a Hannover a tizenhetedik, a Dortmund pedig a hetedik a tabellán, akkor meglepetésnek mondható a győzelmünk – mondta Huszti Szabolcs, akinek a keddi mérkőzéssel máris kettőre nőtt a Dortmund elleni meccsekhez kötődő szép emlékeinek száma (a bajnokság 6. fordulójában a középpályás első, hannoveri színekben lőtt góljával alakította ki a 2–2-es végeredményt).

„Ezúttal is jól játszottunk, a védelmünk biztosan verte vissza a hazai csapat próbálkozásait – elemezte együttese teljesítményét Huszti. – A játék kiegyenlített volt, bár mi több gólhelyzetet dolgoztunk ki, nekem is volt egy jó távoli lövésem.”

A Hannover győzelme tehát megérdemelt a Dortmund ellen (többen már a holland edző, Bert van Marwijk fejét követelik a fekete-sárgák hetek óta tartó gyenge szereplése miatt), bár Husztiék dolgát megkönnyítette, hogy röviddel a második félidő kezdete után kiállították a hazaiak kapusát, Roman Weidenfellert.

„Érdekes, de csak a piros lapot követően tudatosult a dortmundiakban, hogy gondjaik is lehetnek – mondta a 24-szeres válogatott játékos. – Elkezdték a kapunk elé ívelgetni a labdát, ám a védelmünk jól zárt. Tegyük hozzá, kapusunk, Robert Enke bravúrjaira is szükségünk volt ahhoz, hogy végül továbbjussunk.”
A középpályás így folytatta: „Úgy álltunk hozzá, hogy tovább kell jutnunk, és a nyolcaddöntőre is így készülünk. A bajnokságban pedig most következnek azok a mérkőzések, amelyeket nem csak meg kell, hanem meg is lehet nyerni. Eddig mindig az élmezőnyhöz tartozó riválissal találkoztunk, mégsem játszottunk alárendelt szerepet, kivétel talán a Hertha elleni meccs. Kieső helyen állunk, de nem szakadtunk le a mezőnytől.”

Huszti Szabolcs élvezi az új edző, Dieter Hecking bizalmát, igaz, mostanában kissé hátrébb játszik, mint amikor még Peter Neururer volt a főnök.
„Nagyon jól érzem magam Hannoverben, és nem bánom, ha nincs velem tele az újság. Számomra sokkal lényegesebb, hogy állandó játéklehetőséget kapok, és a mérkőzések többségén végig pályán vagyok.”

Kaiserslauternben a kezdőcsapat tagjaként kocogott ki a gyepre Hajnal Tamás a Bayern München elleni kupamérkőzésen – továbbjutási reményekkel.
A múlt nem a vendégek mellett szólt: a csapatok eddig hétszer találkoztak egymással a kupában, és egy döntetlen mellett csupán egy győzelmet tudnak felmutatni a lauterniek. A legfájóbb vereség a legutóbbi kupamérkőzéshez kötődik: 2003. május 31-én a berlini döntőben kaptak ki 3–1-re.

Hiába birtokolta többet a labdát a Bayern, mégis a vendégeknek voltak az első félidőben ígéretes lehetőségeik, és az akciókban Hajnal Tamás főszerepet vállalt. Társai általában a magyar játékost keresték, amelyeket jól tartott meg, és ha tudott, passzolt, de ha a helyzet úgy kívánta, szlalomozott a védők gyűrűjében.
A nézőtéri füttyszó a tehetetlennek bizonyuló és többször elképzelés nélkül passzolgató hazaiaknak szólt. Amikor aztán Andreas Ottl egy szögletrúgást követően betalált, már nem volt sürgős a bajoroknak, mert ugye a csúnya győzelem is győzelem.

Hajnal Tamásék pedig a kiesés után újból elmondhatták: nekik itt nem volt veszítenivalójuk…

A Stuttgarter Kickers–Hertha találkozó a 86. percben, 0–2-es állásnál félbeszakadt, mivel fejbe dobták a partjelzőt. Dárdai Pál kezdő volt a meccsen.

NÉMET KUPA, 2. FORDULÓ
Bayern–Kaiserslautern (II. oszt.) 1–0
1. FC Köln (II. o.)–Schalke 4–2 – hosszabbítás után
Aachen–Erzgebirge Aue (II. o) 4–2 – hosszabbítás után
Paderborn (II. o.)–Nürnberg 1–2– hosszabbítás után
Essen (II. o.)–Eintracht Frankfurt 1–2
Duisburg (II. o.)–B. Leverkusen 3–2– hosszabbítás után
Osnabrück (III. o.)–M. gladbach 2–1
Pfullendorf (III. o.)–K. Offenbach (II. o.) 0–2

A győztesek továbbjutottak a legjobb tizenhat csapat közé. A nyolcaddöntőt 2006. december 19-én és 20-án rendezik.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!