B. G.online 2006.09.14 02:00 Frissítve: 2023.02.28 20:54

Műfűbe harapnak

A Red Bull Salzburgnak nem sikerült túljutnia a spanyol Valencián, de az UEFA-kupában folytathatja, és ha két mérkőzés alapján jobbnak bizonyul a Blackburn Roversnél, a csoportkörbe kerül.

Bodnár László nem izgul, szerdáig nem is került szóba nála az UEFA-kupa-meccs
Mirkó István
Bodnár László nem izgul, szerdáig nem is került szóba nála az UEFA-kupa-meccs
Csütörtökön a salzburgi Bullen Arenában rendezik a párharc első felvonását. Bodnár László szerint Salzburgban még a döntetlenre sem lesz esélyük az angoloknak.

„Természetesen ezúttal is joggal bízhatunk magunkban, no és a műfüves pályánkban, ahol rajtunk kívül nem sok csapat képes nyerni – utalt megint arra Bodnár László, hogy a salzburgi műfűvel továbbra sem tudnak megbirkózni az ellenfelek. – Ezen a pályán több nagy csapatot is megvertünk már, legutóbb éppen a Valenciát. A Blackburn sem ússza meg a vereséget, ebben csaknem biztos vagyok. Nem arról van szó, hogy lebecsüljük az angolokat, de ezen a pályán abszolút mi vagyunk az esélyesek. Giovanni Trapattoni és Lothar Matthäus olyannyira magabiztos, hogy még nem is elemeztük a Rovers játékát. Továbbmegyek: szerdáig szóba sem került a csütörtöki meccs.”

Az osztrák listavezetőnél tehát általános a vélekedés, hogy ezen a mérkőzésen csakis a győzelem az elfogadható, és lehetőség szerint olyan különbséggel kellene nyerni, hogy a visszavágó már csak formalitás legyen. Ez nem lesz könnyű feladat, mert a Blackburn nem rossz együttes. A Red Bullban kezdőként kap lehetőséget Bodnár László, míg a néhány héttel ezelőtt az amatőröktől az első csapathoz kerülő Orosz Péter ezúttal nem jut szóhoz.

Dárdai Pál még fájlalja a combját
Dárdai Pál nélkül fogadja a Hertha BSC a dán Odensét. A magyar válogatott csapatkapitányának nem jött rendbe a combsérülése, és a tréner, Falko Götz nem szeretné, ha csapata alapemberének esetleg a hét végi, Schalke elleni bajnoki rangadót is ki kellene hagynia.

„Az edzőm kedden azt mondta, rám bízza a döntést, de neki fontos, hogy kipihenjem a sérülést, és a Schalke ellen számíthasson a játékomra – mondta Dárdai Pál. – Ha egy nappal később lenne az Odense elleni találkozó, vállalnám a pályára lépést, így azonban alighanem kihagyom a párharc első felvonását. Mivel csak nyolcezer jegy fogyott el elővételben, túl nagy hangulata nem lesz az összecsapásnak, ám ettől függetlenül arra kell törekednünk, hogy kapott gól nélkül készülhessünk a visszavágóra. A legrosszabb eredmény, amit el tudok képzelni, a gól nélküli döntetlen, a kettő nullás siker viszont kedvező helyzetet teremtene számunkra a dániai fellépés előtt.”

A mérkőzést Dárdai Pál tehát kihagyja, azonban így is lesz magyar résztvevő az Olimpiai Stadionban: a találkozót Kassai Viktor vezeti, segítői Erős Gábor, Vámos Tibor és Vad II István.