Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.07.11 11:55 Frissítve: 2023.03.13 16:49

Marco: Nem anyáztam, nem terroristáztam!

Először nyilatkozott Marco Materazzi, az olasz válogatott védője arról, hogy miért öklelte fel őt fejjel Zinedine Zidane a vasárnapi világbajnoki döntőn. Az Internazionale játékosa a La Gazzetta dello Sportban elismerte, hogy sértegette a francia klasszist, de hozzátette: Zidane „nagyon arrogáns volt”.

A Corriere della Serra szerint nem vette volna a szájára Zidane anyjának a nevét az a Materazzi, aki 14 évesen veszítette el a sajátját
Reuters
A Corriere della Serra szerint nem vette volna a szájára Zidane anyjának a nevét az a Materazzi, aki 14 évesen veszítette el a sajátját

Szavazás

Mi a véleménye arról, amit Zidane csinált?

Írja be az itt látható számot!
Marco Materazzi nem árulta el ugyan, mit mondott Zinedine Zidane-nak, mielőtt a francia aranylabdás felöklelte őt a vb-döntő 110. percében, de azt elismerte a La Gazzetta dello Sport című vezető olasz sportlapban, hogy sértegette ellenfelét.

„Csak néhány másodpercig fogtam a mezét, ő azonban felém fordult, mérhetetlenül arrogáns, lenéző pillantást vetett rám, és azt mondta: ha kell a dresszem, a meccs után odaadom” – idézte az újság Materazzit.

„Én erre egy sértéssel válaszoltam” – tette hozzá az olaszok egyenlítő gólját fejelő hátvéd, arról azonban nem lebbentette fel a fátylat, hogy pontosan mi hangzott el.

Azt mindenesetre tagadta, hogy Zidane lánytestvérének neve elhangzott volna (egyes források szerint prostituáltnak nevezte a hölgyet).

„Olyan sértés volt, amilyenből rengeteget lehetett hallani a pályán korábban is, és néha az ember nem is törődik vele” – folytatta a 32 éves futbalista.

MEGBOCSÁTANAK ZIDANE-NAK

A franciák több mint ötven százaléka megbocsát Zinedine Zidane-nak, amiért a vasárnapi világbajnoki döntőben mellkason fejelte Marco Materazzit, az olaszok labdarúgóját - derült ki CSA közvélemény-kutató cég telefonos felméréséből. A megkérdezettek 61 százaléka továbbra is példaképként néz fel az 1998-as finálé hősére, ugyanakkor méltatlannak tartja, hogy a 34 éves klasszisnak így kellett befejeznie pályafutását. A felmérésen 78 százalék egyetértett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntésével, vagyis hogy a játékmester volt a németországi torna legjobb játékosa. A franciák több mint 60 százaléka az elveszített döntő ellenére elégedett a csapat teljesítményével, ez azért is nagy dolog, mert a torna előtt 32 százalék úgy érezte, hogy a gárda már a csoportkör után búcsúzik. (MTI)
– Egy biztos: soha nem mondtam rá, hogy terrorista, nem is vagyok olyan művelt, hogy tudjam, pontosan milyen egy iszlám terrorista – jegyezte meg, majd vigyorogva az interjú idején mellette alvó tízéves kislányára mutatott: – Ő az egyetlen terrorista az életemben.”

„Nem beszéltem Zidane édesanyjáról sem, hiszen számomra az anya szent dolog” – tette hozzá.

Egy másik olasz napilap, a Corriere della Serra arra a következtetésre jutott, hogy Materazzi biztosan nem vehette a szájára Zidane édesanyjának a nevét, mivel tizennégy éves korában elveszítette a saját anyját.

A Nemzeti Sport Online-on indított közvélemény-kutatásunkban eddig több mint 12 ezren adták le a szavazatukat. A jelenlegi állás szerint 44 százalék úgy véli, hogy nincs mentség Zidane tettére, 11 százalék szerint az esetet annak függvényében kell megítélni, hogy mit mondott Materazzi. A válaszadók 16 százalék azt gondolja, Zizou ettől még ugyanolyan nagy sportoló marad, míg 9 százalék szerint jobban tenné, ha elbujdokolna.