I. SZ.
2006.06.03 02:11 Frissítve: 2023.04.29 17:08
online

Nagydöntőben a Carolina

A Carolina Hurricanes hazai pályán 4–2-re megverte a Buffalót a Keleti főcsoport fináléjának hetedik mérkőzésén, és a Stanley-kupa döntőjébe jutott. A Sabres ellen 0–1-es és 1–2-es hátrányból is felkapaszkodó gárda az Edmonton Oilersszel találkozik a magyar idő szerint kedd hajnalban kezdődő, az egyik fél négy győzelméig tartó fináléban.

Brind?Amour döntött a meccsen
Brind?Amour döntött a meccsen

A Buffalo nem tudta elviselni, hogy négy alapembere is hiányzott a védelméből, és a rutinos Dmitrij Kalinyin, Teppo Numminen, Henrik Tallinder, Jay McKee kvartett helyett a sokkal tapasztalatlanabb Jeff Jillson, Doug Janik, Rory Fitzpatrick, Nathan Paetsch négyes játszott. Utóbbi élete első NHL-mérkőzésén lépett fel, és bár Fitzpatrickot 1993-ban draftolták az NHL-be, pályafutása nagy részében mellőzték, alig-alig kapott lehetőséget.

Janik ugyan szerzett egy gólt (élete első NHL-pontja volt ez), és egyenlítését követően Jochen Hecht vezetést is szerzett a Buffalo számára a második harmadban, a Carolina a végjátékban felőrölte a buffalói társaságot. A fent említett négyes tapasztalatlansága túlzott terhelést jelentett a megmaradt két állandó védőnek, Toni Lydmannak és Brian Campbellnek, utóbbi majdnem 27 percet töltött a jégen a meccs alatt. Meglett volna talán a harminc is, ha nem kap kétszer két perc büntetést. A második végzetessé vált, a harmadik harmad derekán Rod Brind’Amour akkor ütötte a győztes gólt, amikor Campbell időhúzás, azaz a pakk nézőtérre ütése (ezt egyértelműen a fáradtság okozta) miatt a büntetőpadon ült.

NHL, KELETI-FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS
Carolina Hurricanes-Buffalo Sabres 4-2 (1-0, 0-2, 3-0)

Gólszerzők: Commodore (12:05, Weight, Williams.), Weight (41:34, Whitney, Wallin), Brind'Amour (51:22. - ee., Williams, Stillman), Williams (59:08, Brond'Amour, Stillman) ill. Janik (35:50, Kotalik, Hecht), Hecht (39:55, Campbell, Drury)
Kapusok: Ward 22/24 ill. Miller 24/28