SZ. G.online 2006.05.31 09:09 Frissítve: 2023.02.12 08:57

Kósz Zoltán kevesebbet vállal

Kósz Zoltán marad,  de kevesebbet játszik a következô idényben
Kósz Zoltán marad, de kevesebbet játszik a következô idényben
A PVSK-Fűszért együttese újoncként végzett a kilencedik helyen a férfi vízilabda-bajnokságban, és bár titkon a nyolc közé vágytak a baranyaiak, Ambrus Tamás vezetőedző nem elégedetkenkedik. Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a tizenhármas keretből nyolcan tavaly mutatkoztak be az élvonalban. Az eltökéltség a régi a szakvezetőben, gőzerővel dolgozik az erősítéseken. „Szolnokról szerződtettük a juniorválogatott volt kapusát, Gárdonyi Andrást, nálunk folytatja pályafutását Czigány Károly, aki eddig Egerben pólózott. Még három játékossal tárgyalunk, és hamarosan konkrétumokat tudok mondani. Ami biztos, elmegy tőlünk Kéri Péter, Horváth Dániel, Szeles György és Srdjan Barba. Utóbbi állítólag Szegedre tart.”

Noha nem hagyja el a PVSK-t, módosul az olimpiai bajnok kapus, Kósz Zoltán szerepe: „Kósz Zoli kevesebbet játszik a következő idényben, kevesebb edzésen tud részt venni Pécsett. Az első számú kapusunk Gárdonyi lesz, akit jó tanácsokkal tud majd ellátni Zoli” – mondta Ambrus.

A rájátszást is beleszámítva 75 gólt szerző Petőváry Zsolt továbbra is vállalja a megpróbáltatásokat, jóllehet 41 éves múlt az idén márciusban. „Ha csak a felét lövi, akkor is megéri az árát – tette hozzá a szakvezető. – Sajnos nem nagyon tudtam helyettesíteni őt az elmúlt szezonban, így három-három és fél negyedeket játszott. Ezen változtatnunk kell, megtaláljuk a megoldást, hogy többet pihenhessen.”