Növelnék Barthez büntetését

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2005.04.24. 21:22
Címkék
Fabien Barthez február közepi köpése most talált csak célba igazán! Könnyen elképzelhető, hogy a Marseille válogatott kapusát késő őszig már nem láthatjuk a pályán, ami nemcsak a BL-helyért küzdő OM, hanem a válogatott számára is óriási érvágás lenne.
Fabien Barthez jó idôre elbúcsúzott a Marseille szurkolótáborától
Fabien Barthez jó idôre elbúcsúzott a Marseille szurkolótáborától
Fabien Barthez jó idôre elbúcsúzott a Marseille szurkolótáborától
Fabien Barthez jó idôre elbúcsúzott a Marseille szurkolótáborától
Fabien Barthez jó idôre elbúcsúzott a Marseille szurkolótáborától
Fabien Barthez jó idôre elbúcsúzott a Marseille szurkolótáborától
Mielőtt Barthez ügyére térnénk, jelezzük, hogy a jó sorozatát a 34. fordulóban is folytató Lille megerősítette második helyét a lapzártánk után finiselő Lyon mögött, és nyert a Monaco is, ami azt jelenti, hogy a Nantes-ban csak egy pontot zsákmányoló OM visszacsúszott a negyedik helyre.

Lapunk is beszámolt róla, hogy Fabien Barthez háromhavi letöltendő, valamint ugyanennyi felfüggesztett büntetést kapott azért, mert a Vidad Casablanca elleni februári edzőmérkőzésen leköpte a marokkói játékvezetőt. Nos, nem más, mint a liga és a szövetség elnöke támadta meg közösen a francia szövetség fegyelmi bizottságának minapi döntését. "Szomorúak vagyunk, hogy a válogatott nem számíthat egyik legjobbjára, de vannak magasabb szempontok is, amelyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül. Ilyenek azok a szabályok, amelyek az erőszak elleni harcot szolgálják, illetve amelyek védik a játékvezetők tekintélyét" - magyarázta meg Jean-Pierre Escalettes szövetségi elnök, miért ragaszkodik a leírtakhoz, azaz a felfüggesztés nélküli hat hónapos eltiltás kiszabásához. Nem mindenki ért egyet Escalettes-tel - például Patrick Vieira, a válogatott csapatkapitánya sem -, ettől függetlenül úgy tűnik, Barthezre hat hónapos kényszerpihenő vár majd.

"Még ha ez lenne az egyetlen problémánk… Jó néhány játékosnak lejár a szerződése, fogalmunk sincs, hogy valójában ki irányítja a klubot, ezért aztán nem tudjuk, érdemes-e itt maradni" - mondta egy neve elhallgatását kérő marseille-i futballista. Ehhez képest nem is olyan rossz a Nantes-ban elért 2-2-es eredmény - pláne annak fényében, hogy a hazaiaknak 2-0-nál meccslabdájuk volt, ám Diallo éles szögből nem találta el az üres kaput… Az így lélegzethez jutó OM-nek Pedretti felső sarkos bombája a szépítést, Koke közeli lövése pedig az egyenlítést hozta meg.

Az OM közvetlen vetélytársai közül a Lille jó adag szerencsével nyert Strasbourgban: Moussilou estében szerzett vezetést, Dumont megpattanó lövéssel növelte az előnyt - ezt követően a végig többet támadó Racing szépített, lesgólt szerzett és nem kapott meg egy befújható 11-est… A Monaco keményen megdolgozott a maga három pontjáért, Maicon még kettős kapufát is lőtt, de Saviola lövése és Chevanton büntetője csak-csak megtörte az átkot -
és meghozta az áhított három pontot.

Röviden a többi mérkőzésről: Monterrubio elrontott büntetője ellenére is folytatta menetelését a Rennes - Bölöni László csapata a legutóbbi kilenc mérkőzésén nem kapott ki, ellenben 19 ponttal gazdagodott; nincs már nyeretlen vendégcsapat, az előző fordulóban kétszer is betaláló Andrénak köszönhetően, aki góljával "hatpontos" meccset nyert meg a kétségbeejtő helyzetben lévő Bastiának; a Saint-Etienne sorozatban 11 hazai meccsen nem kapott gólt - bár most nem is rúgott, így csak egy pontot kasszírozott a Metz ellen; a három meccsen elért egy pont után újra lendületet vett a Lens, igaz, öt percen belül két büntetőt is rúghatott a Sochaux-nak "éhgyomorra"; ha Bordeaux, akkor döntetlen - az évadban immár kilencedik alkalommal gól nélkül…

Végül ejtsünk szót arról, hogy olyannyira megpezsdülni látszik az élet a Paris Saint-Germainnél, hogy Laurent Fournier vezetőedző már az ötödik helyről álmodozik. A nemrégiben még a bennmaradásért harcoló fővárosiak öt forduló óta veretlenek, a Nice elleni volt az idei legsimább bajnoki győzelmük, és a játékmester Jérome Rothen, valamint a télen igazolt Szergej Szemak is megszerezte végre évadbeli első bajnoki gólját.

FRANCIA KUPA
Az elődöntő párosítása: Monaco-Sedan (2. oszt.), Auxerre-Nimes (3.). A mérkőzéseket május 10-én és 11-én, a döntőt június 4-én játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik