Több mint három év után hat menet

SZURDI ISTVÁNSZURDI ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.07.27. 02:10
Címkék
Kótai Mihály (33–3–1, 16 K. O.–T. K. O.) több mint három év után győzelemmel tért vissza, miután szombat késő este Várpalotán hat menetben, egyhangú pontozással megverte a felhozóembernek számító Szabó Tituszt (3–36, 3).

Az év eleje óta edző, de a visz szatérésről csak hét hete döntő Kótai Mihályon még látszott, hogy az erőnléte nem az igazi. A negyedik menetben jött is a holtpont, amelyen túljutva újra megpörgette a hatodik felvonást, és felszabadultan bokszolva kis híján kiütötte ellenfelét.

„Eleinte furcsa volt újra nagy közönség előtt bokszolni, ráadásul szabad téren, de az utolsó két menetre szerencsére felengedtem, és lazán bunyóztam. Jelentős terveim vannak, keddtől folytatom az edzéseket, és jövőre szeretnék újra világbajnok lenni” – nyilatkozta rendkívül feldobott állapotban a korábban a WBF és az IBO nagyváltósúlyú övét is birtokló, most még két súlycsoporttal korábbi kategóriája felett, a nagyközépsúlyban küzdő Kótai. A „Tornádó” legközelebb augusztus 19-én Debrecenben bokszol.

Jóllehet a Hazatérés nevű gála legismertebb fellépője Kótai volt, a főszerepet a helyi kedvenc Vető Gáborra (9–0, 8) osztották, de a meccsét óriási technikai hiba előzte meg. A WBC könnyűsúlyú youth világbajnokának kihívói jogáért zajló találkozón az iráninémet Mohesen Moradian (3–2, 1) bevonulása közben elment az áram, és mintegy húsz percig háromezer embernek fogalma sem volt a hogyan továbbról.

Végül persze lett meccs, igaz, a tervezett tíz helyett nem egészen két menet erejéig. Már az elejétől nagy iramot diktált a mindössze 20 éves magyar fiú, akinek ekkor még hárítania kellett riválisa néhány veszélyes ellentámadását. A második menetben aztán „felborult” a ring: először jobb-egyenestől, majd balhorogtól került padlóra Moradian, akiben az utóbbi ütés annyira benne maradt, hogy ettől kezdve csak az volt a kérdés, meddig húzza. Hamar kiderült, nem sokáig, hiszen a mérkőzést vezető Kovács „Kokó” István már a menet végét jelző gong előtt leléptette az iránit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik