Szórádi második lett

SZURDI ISTVÁNSZURDI ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.07.18. 01:29
Címkék

Óriási befutó volt. Az FTC Meridánál versenyző Szórádi Balázs az utolsó hegyen emberfeletti teljesítménnyel és remek hajrával szerezte meg a szakasz második helyét.

„Négyen maradtunk. Ismertem már a helyszínt, tudtam, hogy csak kétszáz méterrel a cél előtt szabad megkezdeni a hajrát. A többiek hamarabb indultak meg, és besavasodtak a cél előtt, ráadásul nekem nagyon kijött a lépés” – mondta a boldog második.A pénteken Szerencs és Bükkszentkereszt között rendezett 134 kilométeres szakasz során, amellett, hogy óriási kánikula volt, még az idei verseny legnehezebb szakaszát is teljesíteniük kellett a Central European Touron részt vevő kerekeseknek. Az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy és izgalmas küzdelmet hozott a király etap, amelyen kiegyenlített első hatvan kilométer után sikerült meglógnia egy három biciklisből álló csoportnak. A következő két gyorsasági hajrát ennek megfelelően a trió vitte el, amelyből a legjobb erőben láthatóan a lengyel Weltour csapatában versenyző Slawomir Kohut volt, ő nyerte meg mindkét hajrát, megerősítve pozícióját a zöld trikóért folytatott küzdelemben. A szakasz végére maradt a legnehezebb feladat: meg kellett mászni egy szerpentinnel és kisebb úthibákkal tarkított első kategóriás hegyet. Az elején két szökevény (a szlovák Patrik Tybor és a lengyel Konrad Czajkowski) kifulladt, míg a 32 éves Kohut tovább tartotta magát egyedül, és miután elvitte az utolsó hegyi hajrát, már látható volt, hogy ha a befutó előtti lejtőn nem hibázik, senki sem fogja meg. Így is történt: a weltouros bringás megnyugtató előnynyel szerezte meg a szakaszgyőzelmet Szórádit és a zöld trikós Milan Kadlecet megelőzve.

A lengyel biciklis az összetettben is átvette a vezetést, Kadlec 30, Szórádi 34 másodperces hátránnyal követi. A szombati, Miskolc belvárosában, körpályán rendezendő záró szakaszon ez a fél perc még le is dolgozható.

Eredmények a 21. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik