Erik Poljanecé a sárga trikó és 25 ezer forint

SZURDI ISTVÁNSZURDI ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.07.15. 23:19
Címkék

Szerdán elrajtolt a Central European Tour magyarországi kerékpáros körverseny, a korábban hazai Tournak elnevezett viadal. Amely ezúttal nem viselheti ezt a jól megszokott, bejáratott nevet. Hogy pontosan miért, és hogy min megy a nevet birtoklóval a vita, attól ezúttal megkímélnénk a tisztelt olvasókat, a lényeg a viadal.

Az óriási kánikula és a munkanap ellenére ugyanis sokan voltak kíváncsiak az első szakaszra, a Gyomaendrőd Grand Prix-re, amely az összetettbe nem számító, 49.5 kilométeres kritériumverseny volt. Az ötvenhárom indulónak 15 kört kellett teljesítenie Gyomaendrőd belvárosában. A háromkörönként kijelölt részhajrák alapján mindig az első négy helyezett kapott pontot, majd a részhajrák össz­pontszámai alapján alakult ki a verseny végeredménye.

Az elején meglépett egy kisebb boly, amely a szakasz második felére szétszakadt, miközben többen a nagy meleg miatt idő előtt kénytelenek voltak befejezni a futamot. A csapatok közül a szlovén Radenska KD Finan­cial Point vitte a prímet, hiszen folyamatosan három-négy versenyzője is az élbolyban volt. Végül a tizedik körben élre álló és utána végig magabiztosan vezető szlovén, Erik Poljanec (Radenska KD Financial Point) végzett az első helyen több részhajrágyőzelmének köszönhetően egy lengyel versenyzőt, Konrad Czajkowskit és honfitársát, Zun Blazt megelőzve, és ezzel begyűjtötte a 25 ezer forintos pénzdíjat is. Jó eredményt elérve, legjobb magyarként negyedik lett Kiss Gergő, a Contact SE Pécs versenyzője. Az élmezőny átlagsebessége több mint 42 kilométer/óra volt, ami a nagy melegben erős iramnak számít.

Csütörtökön két úgynevezett „félszakasz” vár a mezőnyre: délelőtt Balmazújvárosban lesz csapatidőfutam, amely különleges, hiszen Magyarországon ilyet ritkán rendeznek, majd délután Miskolc és Széphalom között 155.9 kilométeres táv, amelynek során a résztvevők Szlovákiát is érintik, s várhatóan este hét óra körül lesz a befutó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik