Svédországban kémkedik a Loki menedzsere

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2009.07.07. 23:09
Címkék

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörében pályára lépő kluboknak szerdáig kell eljuttatniuk az UEFA-hoz a játékoslistákat, azaz kedden a DVSC-TEVA is leadja a maga paksamétáját az MLSZ-ben – a résztvevők lajstromát a nemzeti szövetségeknek is ellenőrizniük kell, a dokumentumot ők küldik tovább a svájci központba. Ergo: csak a klubbal szerződésben álló játékos neve szerepelhet a bő keretben, ennélfogva csak ők juthatnak szóhoz a (DVSC esetében a svéd Kalmar elleni július 15-i és 22-i) fellépéseken – hihetnénk.

A DVSC-TEVA szerdán a román ezüstérmes FC Timisoarával találkozik felkészülési mérkőzésen, s a Herczeg András vezette szakmai stáb a tesztmeccs után dönt a három próbajátékon szereplő csatár, a brazil Leo Mineiro, a szerb Nenad Panics, valamint az U-válogatott Bajner Bálint sorsáról. Habár a keddi „csomagból” a nevezettek kartonjai kimaradtak, hármójuk közül valaki mégis ott lehet a fenti párharcokon, ha átigazolják őket.

„Az UEFA szabályai szerint a mérkőzés előtt huszonnégy órával lehetőségünk van egy játékos cseréjére – mondta Szilágyi Sándor, a debreceniek ügyvezetője. – A DVSC a nemzetközi kupamérkőzésein még sohasem élt ezzel a lehetőséggel, azt viszont a jelenlegi helyzetben nem jelenthetem ki, hogy továbbra sem fog.”

Szélpál Tamás esetében a Lokinak elvileg nem is kellene az utolsó másodperces trükkhöz folyamodnia, a legutóbb a DVTK-ban futballozó 22 éves játékossal ugyanis hétfőn négy évre szóló szerződést kötött a klub: a középpályás augusztusban vagy januárban csatlakozik a kerethez, attól függően, hogy a DVSC versenyben van-e még a nemzetközi porondon.

Visszatérve a BL-selejtezőkhöz: hétfő este Herczeg András klubmenedzser megnézte a svéd aranyérmes malmői bajnokiját, kedden pedig Kalmarba utazott.

„Amit lehetett, az internetről és a Svédországban élő ismerősök segítségével összeszedtünk a kalmari szálláslehetőségekről, az utolsó szó viszont ebben a kérdésben is Herczeg Andrásé, aki, mivel csak szerdán van vissza gépe, három szállodát is felmér a városban” – ismertette a klubmenedzserprogramját Szilágyi Sándor.

A jövő szerdai debreceni BLselejtezőre a DVSC ajándékboltjaiban és az Oláh Gábor utcai klubirodában lehet jegyet venni. A legolcsóbb belépőért 500, a legdrágábbért 2500 forintot kell fizetni, akárcsak a következő idényben a bajnoki tikettekért: a menedzsment a megcsappant érdeklődésre tekintettel csökkentette a jegyek (és a bérletek) árát. Árrobbanás – lefelé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik