Szentes Lázár még a héten aláírhat

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2009.06.04. 22:33
Címkék
Az anyagi és szakmai szempontból is zűrös szezon utáni konszolidáció első lépéseként edzőt keres az őszt az ötödik, a bajnokságot végül csak a 14. helyen záró Nyíregyháza Spartacus: a piros-kékeket minden jel szerint Szentes Lázár irányíthatja a következő idényben.

Magyaros kör: az interneten olvasható információ szerint Molnár Péter és Bojan Brnovics, a Győri ETO kapusa és támadója a 2009–2010-es szezonban (legalábbis az őszi szakaszban) a Nyíregyháza Spartacusban szerepel kölcsönben, csupán maguk az érintettek nem tudnak róla.

„Szerződés köt az ETO-hoz, s kedden Győrbe utazom, leghamarabb akkor dől el, hol futballozom a következő idényben. Nem egyszerűsítette a helyzetet vezetőedzőnk, Dragoljub Bekvalac lemondása sem” – zárta rövidre a kört Bojan Brnovics, aki iránt valóban érdeklődött az ősz végén az ötödik helyen álló, a tavasszal viszont egyetlen, a Vasas elleni utolsó bajnokiját megnyerő (3–1) Szpari. Hivatalosan ugyanakkor a Sóstói útról senki sem kommentálta az értesülést, elsősorban arra hivatkozva, hogy a csapatnak egyelőre nincs vezetőedzője, márpedig a keretet (részben, fűzzük hozzá mi...) a szakvezető alakítja ki.

Bojan Brnovicsnak nem feltétlenül kell keddig várnia, hogy számára is fehéren feketén kiderüljön: a július 25-i rajton zöld-fehérbe, esetleg piros-kékbe öltözik, pénteken vagy szombaton ugyanis már lehet edzője a nyírségieknek, igaz, nem a sokáig fix befutónak tippelt korábbi nyíregyházi szakmai igazgató, később szövetségi kapitány Várhidi Péter neve szerepel a szerződéstervezeten.

„A tárgyalások a végső stádiumba értek köztem és a klub között, a szerződés szövegét tanulmányozom, a következő két napban alá is írhatjuk a dokumentumot” – nyilatkozta megkeresésünkre Szentes Lázár, a mögöttünk lévő idényben az Újpesttel a második helyen végző edző, ergo június 18-án vélhetően a korábban a DVSC-t is irányító szakvezetővel kezdi el a felkészülést a Szpari. Hogy Bojan Brnoviccsal és Molnár Péterrel a soraiban, egyelőre kérdéses, az viszont ugyancsak biztosnak tűnik, hogy Szentes Lázár nem újpesti, hanem helyi stábbal dolgozik, ifjabb Bene Ferenc legalábbis nem költözik Kelet-Magyarországra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik