Jön a kedvenc meccs

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2009.05.21. 00:09
Címkék

Vukasin Polekszics, a DVSC TEVA kapusa arcán könnycseppek gurultak alá az MTK elleni mérkőzés lefújásakor (Szekeres Adrián a hosszabbítás utolsó másodperceiben állította be a 2–2-es végeredményt). A montenegrói futballista keservének magyarázata egyszerű: a magyar élvonal egyik fix európai válogatott játékosa még nem volt bajnok – ellentétben Dombi Tiborral. Az MTK ellen gólpasszt adó szélső szeme ezzel együtt ugyanazért szórt villámokat, ami miatt Polekszicsnél eltört a mécses.

„Teljesen kész voltam – idézte fel keresetlenül őszinte stílusban a vasárnap esti letargiát a korábbi 35-szörös válogatott játékos. – A Győr ellen átéltük már ezt a traumát, az utolsó másodperces gólt, ami miatt kicsúszik a kezedből a győzelem, de már csak azért is optimista vagyok a pénteki, diósgyőri meccs előtt, mert hasonló helyzetben a Honvéd otthonában nyertünk. Ha a DVTK-t legyőzzük, nem marad megválaszolatlan kérdés.”

A három debreceni aranyidényben (2005–2007) kulcsjátékosnak számító középpályást – akárcsak a több-kevesebbsikert hozó BL-selejtezőkbe torkolló bajnoki szezonok hajrájában – 2009 tavaszán is arról faggatják a drukkerek, bajnok lesz-e a Loki.

„Az idény végére kicsit felpörgött a város, a szurkolókat jobban érdekli, mi történik velünk az utolsó napokban, mert izgalmas a befutó. Csalódásként élnék meg, ha nem mi lennénk az elsők – én meg egyenesen tragédiaként. Ha a tabellára nézek, azt látom: a DVSC ma Magyarország legjobb csapata. Ez nem jelenti azt, hogy a DVSC játssza a legbiztosabb futballt, a leginkább gólra törőt viszont igen. Nem látom értelmét, hogy a mostani társaságot a négy évvel ezelőttihez vagy bármelyik külföldi csapathoz mérjük. Itt élünk, és a magyarországi körülmények között 2009-ben a jelek szerint nem akad nálunk különb együttes. Ez persze csak akkor véshető majd kőbe, ha a hátralévő két mecscsünk közül legalább az egyiket megnyerjük. Mondjuk mindjárt a következőt.”

A DVTK elleni összecsapások krónikáiban feljegyeztek néhány vendégsikert, ebben az idényben azonban a két csapat különmérkőzését a DVSCTEVA legfeljebb döntetlenre alakíthatja pénteken: a Loki az ősszel hazai pályán alulmaradt a Diósgyőrrel szemben.

„Az őszi kettő egyes vereség nem lehet hatással a pénteki összecsapásra, túlságosan régi élmény ahhoz – mondta Dombi Tibor. – Az MTK elleni döntetlen inkább befolyásolhatja a teljesítményünket, de muszáj túllépnünk a közelmúlt balul elsült eseményein azzal a tapasztalattal, hogy egy magyar bajnokin is végig koncentrálni kell. Nincs kedvenc DVTK-meccsem, ha nyerünk, ez lesz az. Hogy készülünk-e az ünneplésre? Én két okból sem: egyrészt még előttünk áll a találkozó, másfelől a spontaneitás híve vagyok.”

A DVTK hivatalos honlapján futó szavazásban részt vevők többsége szerint a mérkőzés és ezzel párhuzamosan a Soproni Liga végkimenetelét illetően nincs kétség: a voksolók 67 százaléka szerint péntek este kilenc óra előtt néhány perccel negyedik aranyérmét ünnepli a Herczeg András vezette együttes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik