Kevesen, de erősen

ARDAY ATTILAARDAY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.04.14. 23:09
Címkék

Szerényebb létszámú, de az idei eredmények alapján egyáltalán nem esélytelen magyar csapat vesz részt az év második világkupáján csütörtöktől vasárnapig Kairóban. A szövetségi kapitány korábban három-három versenyzőt szeretett volna Egyiptomban indítani, de Horváth Viktor kivizsgáláson esik át, Máthé Vivien térdét pedig a múlt héten megműtötték. Pálvölgyi Miklósnak, mint elmondta, nem maradt rá lehetősége, hogy helyettük más versenyzőket küldjön a viadalra, már csak a vízumok miatt sem.

Akik a magyar színeket képviselik: Tibolya Péter és Németh Róbert, illetve Gyenesei Leila és Cseh Krisztina. A korábbi évek eredményeinél – Németh egyéni vb-bronzérme vagy Gyenesei egyéni vb-ötödik helye – mostantól beszédesebb, hogy mit értek el eddig az idén kombinált öttusában. Három nemzetközi versenyen is túl vagyunk már, Gyeneseinek van már egy aranya Angliából, Tibolyának ugyaninnen egy ötödik helye. (Az első világkupán, Mexikóban a kapitány másik magyar négyesnek adott bizonyítási lehetőséget.)

„Most erősebb lesz a mezőny, mint Bathban, de úgy gondolom, ezúttal is jól szerepelnek a magyar versenyzők – mondta Pálvölgyi Miklós, majd a folytatásról is szót ejtett, hiszen sűrűsödnek a nagy versenyek. – Budapesten, Székesfehérváron és Rómában már, úgy tervezzük, teljes létszámban ott leszünk. Vörös Zsuzsannának a fehérvári lesz az első világkupája idén, az angliai tesztversenyen jól szerepelt, jó állapotban is van, de hiányoznak még neki a lovasbalesete miatt elveszített hetek, ezért nem erőltetjük, hogy korán rajthoz álljon a világkupa-sorozatban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik