Kuttor Csaba csak középtávra tervez

ARDAY ATTILAARDAY ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.04.08. 01:48
Címkék

Edző és tanítványa foglalta el az idénynyitó duatlonverseny után Somogyszilen a dobogó legmagasabb és legalacsonyabb fokát: Kuttor Csaba és Király Kristóf. A háromszoros olimpikon, az Újbudán dolgozó Kuttor számára azonban versenyzőként csak bemelegítés volt a szezonra a futásból és kerékpározásból álló viadal, továbbra is a triatlont választja, az idén azonban nem elsősorban az olimpiai távot.

„Az őszi, ausztráliai világbajnoki döntőre azért szeretnék még kijutni, de saját zsebből előtte nem tudom finanszírozni a vb-sorozaton, világkupákon való részvételt” – mondja Kuttor, aki úgy érzi, a felnőttválogatott számára itthon egyelőre nincsen finanszírozási terv 2009-ben. Különösebben tervezni ezért ő sem tud hosszú távon, csak május 24-éig – középtávra.

Ekkor tartanak St. Pöltenben a triatlonosok számára 70.3-as, vagyis középtávú viadalt, ahol már a kategória novemberi vbjére is kvótát lehet szerezni. A 70.3 a versenytávot jelenti mérföldben, vagyis az ironman felét kell teljesíteniük az indulóknak.

Ők pedig egyre többen vannak. Mint Kuttor elmondta, a verseny egyre népszerűbb, az olimpiai táv specialistái közül sokan itt is elindulnak, fiatalabbak és rutinosabbak is, mint a sportág egyik legnagyobb alakja, a szintén 75-ös születésű kanadai olimpiai bajnok Simon Whitfield.

„Itt nem a pénzdíj dominál, szponzori szempontból viszont fontos lehet a 70.3 – véli Kuttor Csaba. – Ha azt nézem, milyen hatással van a szervezetemre, még kamatozhat is az olimpiai számban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik