A futball nem matematika

A mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, TŐSÉR NORBERTA mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, TŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2009.04.05. 01:32
Címkék
Sokáig úgy tűnt, hogy a REAC megtréfálja az akaratgyengének tetsző Nyíregyházát, ám végül a Spartacus kiegyenlített. Az egy pont a nehéz helyzetben lévő REAC-nak semmit sem ér, Nyíregyházán pedig arra adhat alapot, hogy büntetést kapjanak a labdarúgók...

Van egy matematikai alapvetés, amely szerint ha két mínusz számot összeszorzunk, akkor az garantáltan pozitív eredményt hoz. Nos, a REAC és a Nyíregyháza is negatív sorozatban volt a találkozó előtt – egyik csapat sem nyert még az idén, ráadásul a hazaiak nagy küzdelmet vívnak a kiesés ellen –, vagyis érdekes volt, hogy a számtan alapelvei érvényesek lehetnek-e a labdarúgásra. Persze azért azt sem hagyhattuk ki a számításból, hogy a REAC és a Nyíregyháza futballistáinak feje felett is ott lóg egy büntetés, vagyis a vesztes játékosainak valóban sokba került volna az újabb kudarc. Szóval mindent egybevetve arra készülhettünk, ha a briliáns megoldások el is maradnak, szikrázó harc azért lesz a pályán.

Nos, ez csak részben volt igaz, mert míg a rákospalotaiak minden megmozdulásán látszott, hogy valóban akarják a sikert, a Szpari futballistái leginkább csak „elvoltak” a pályán. Hevesi Tamás csapata sokkal jobban pörgött, világos volt, hogy összekapta magát a REAC erre a találkozóra.

Egyre inkább érthető volt, hogy a nyíregyházi szurkolók egy csoportja miért maradt a stadionon kívül, a drukkerek nyilván úgy gondolták, hogy utaztak egy jót a haverokkal, de a Szpari semmitmondó teljesítményével inkább nem rontják el a kellemes tavaszi estét. Révész Attila együtteséből nemhogy a tűz, még a szikra is hiányzott. Ennek fényében nem is csoda, hogy az utolsó helyről elkívánkozó REAC vezetésével zárult az első játékrész, pedig arra már igen rég volt példa, hogy a kék-sárgák legalább egy félidőt megnyerjenek.

A második félidőre aztán már az összes vendégszurkoló bejött a stadionba, igaz, egy ideig sok örömük nem volt a látottakban. Az idő múlásával az ember egyre inkább azon morfondírozott, vajon minek hét légiós a nyíregyházi kezdőbe, ha semmivel sem jobbak, mint az utolsó helyen álló REAC színmagyar gárdája.

Aztán végül nagy nehezen Hegedűs Tibornak – tehát még véletlenül sem egy légiósnak – sikerült kiegyenlítenie, és ez egy pontot hozott a vendégeknek. Ez azonban semmit sem jelent, ugyanis a nyíregyházi vezetők még az előző forduló előtt kijelentették, hogy a gárdának három meccsen hét pontot kell szereznie ahhoz, hogy ne léptessenek életbe bizonyos büntetéseket. Mivel a Kecskemét és a REAC ellen összesen kettőt szedett össze az együttes – vélhetően a Kaposvár ellen semmiképpen nem szerez ötöt…–, így felkészülhetnek arra a légiósok és a magyarok egyaránt, hogy baj lesz. S ez ügyben már számolgatni sem érdemes…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik