„Kémet” fogott a Fradi!

KEMÉNY KRISTÓF, TŐSÉR NORBERTKEMÉNY KRISTÓF, TŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2009.03.06. 23:27
Címkék
Szakemberek is megvizsgálták az Albert-stadion világítóberendezéseit, ám a végleges jelentést csak hétfőn nyújtják be az MLSZ-nek. Ekkor dől el, mikor rendezik az FTC Bőcs elleni bajnokiját. Mindeközben a Fradi szombaton 11-kor Csepelen, a Tököllel szemben kezdi el a tavaszt.

Nemes Ferenc MLSZ-alelnök csitíthatja el a Ferencváros és a szövetség versenybizottsága között kerekedett vihart: a vezető tartotta magát csütörtöki ígéretéhez, és pénteken az általa vezetett Roneko Kft. szakemberei szemrevételezték az Albert-stadion villanyvilágítását. Mint ismert, a Üllői út reflektorai meghibásodtak, s így a fényerősség nem éri el a kötelező 900 luxot, ami elengedhetetlen a televíziós közvetítés megfelelő minőségéhez.

„A szakemberek látták, hogy mindössze a lámpatestek harmada világít, ugyanakkor tapasztalták, hogy a klub karbantartói megpróbálták helyreállítani a kötési és egyéb hibákat – mondta Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója. – Azt is felfedezték, hogy a lámpatestek beáztak, a tükröknél vizesedés jelentkezett, a kötőelemek pedig túlkorrodálódtak. Abban egyeztünk meg, hogy hétfőre a Fradi karbantartói olyan állapotba hoznak mindent, hogy az este hétre érkező szakemberek méréseket végezhessenek, s annak eredményét hivatalos jelentésként továbbítják az MLSZ illetékeseinek.”

A zöld-fehér egyesületnek azért sürgős, hogy kiderüljön, mi a szövetség versenybizottságának álláspontja, mert korábban kérvényezte: az eredetileg március 16-ára kiírt, Bőcs elleni, a Sport Tv által műsorra tűzött villanyfényes mérkőzés időpontját szombat délutánra szeretné módosítani.

Az NB II Keleti csoportja első helyéért folyó harc szempontjából sorsdöntő találkozó előtt még a Tököl vár a Ferencvárosra – Csepelen, rendhagyó időpontban, délelőtt 11 órás kezdéssel.

„Nem követeltem semmi rendkívülit a játékosoktól, hetek óta a délelőtti órákban edzünk, így mindenki tudja, mikor kell felkelnie, mit érdemes reggeliznie ahhoz, hogy a maximumot nyújtsa tizenegy órától – mondta Bobby Davison. – Az első meccsen mindig az edzőé a felelősség: én jelölöm ki a csapatot, és az én döntésemet lehet bírálni, ha elmarad a várt eredmény, az ígért játék. Támadni akarunk, beszorítani a riválist a kapuja elé, és lehetőleg több góllal megverni. Azért merem ezt kimondani, mert úgysem lepem meg vele az ellenfelet: a csütörtöki edzésen Tóth Bence észrevette, hogy a tököli edző a stadion tetejéről figyeli a tréninget. Ám amikor a srácokkal felfigyeltünk rá, eltűnt. Amúgy felesleges volt rejtőzködnie, ha szól, hogy megnézne minket, örömmel közénk engedem – néhány hónapja még a Fradinál dolgozott.”

De miért kémkedett Balogh Gábor az Üllői úton?

,,Valóban megnéztem a Ferencváros csütörtöki edzését, de csupán a kíváncsiság vezérelt – mosolygott a történteken Balogh Gábor. – Szakmai dolgokat akkor sem tudtam volna leszűrni Bobby Davison gyakorlataiból, ha észrevétlen maradok. Inkább meghúzódtam a háttérben, így senkit sem zavartam, s alapot sem adtam a pletykákra, hogy mit is keresek én az Üllői úton. Annyit kukucskálás nélkül is megállapíthattam az őszi idényben, hogy a Ferencváros toronymagas esélyese a bajnokságnak. Éveket futballoztam a zöld-fehéreknél, ez az időszak kitörölhetetlen az életemben, ezért szurkolok is a csapatnak. Persze csak a következő fordulótól, hiszen az élet úgy hozta, hogy ellenfélként találkozom a Fradival. Tény, hogy nem csapatom a szombati mérkőzés esélyese, de úgy kell futballoznunk, hogy ha ki is kapunk, ne legyen szégyenkeznivalónk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik