Bam Doyne is örülhetett

KÁLDOR ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.01.08. 00:25
Címkék
Jara Rubin Doyne egykori és jelenlegi együttese összecsapását huszonhárom ponttal nyerte meg a mostani. A két hónapos kihagyás után a formáját visszanyerni igyekvő amerikai görcsös volt. Nem úgy Rashad Bell.

Ez nem Bam meccse volt. Annál inkább a 31 pontot és 10 lepattanót szerző Rashad Bellé. Doyné is lehetett volna, mert kiütéssel nyert mostani csapata az előző ellen, de neki továbbra sem megy a játék. Nagyon nem. Nevezett kosárlabdázó, Jara Rubin Doyne 24 éves, 193 centi magas, amerikai, posztja pedig hátvéd. Tavaly, pontosabban – mivel az előző évad 2007-ben kezdődött – tavalyelőtt a Falcóban kifejezetten ponterős játékosnak ismertük meg, olyannak, aki képes megbontani az ellenfél védelmét, mert villámgyors, távolról is betalál, és a mostani idény elején is hasonló erényeket csillogtatott az Albacompban. Aztán közbejött egy makacs combsérülés, és a remek légiós kiesett a ritmusból, hazautazott kezeltetni magát, miközben a szezon felfedezettje, a 19 esztendős Hanga Ádám bejátszotta magát a helyére a csapatba.

Aztán új év, új remények, Doyne is meggyógyult, ám a visszatérése utáni első bajnokin nagyon meglátszott rajta a meccshiány, és eleinte úgy tűnt, a szombathelyiek ellen is megismétli dombóvári betlijét. Majd az 5. percben a továbbra is csak csereként beálló Bam becenevű légiós negyedik rádobása végre beakadt – az is csak nagy mázlival –, és azt hittük, ez átlendíti a holtponton, de nem. Aztán a negyedik negyedben, amikor együttese 19 pontos vezetésénél lehívta a pályáról edzője, nagyon lassan ballagott az oldalvonal felé, látszott, nagyon nem teszik neki a dolog.

Pedig senki sem fejezte ki nemtetszését gyenge játéka miatt – még a Falco-szurkolók is kórusban kiabálták a nevét –, mindenki tudja, hogy nehéz a visszatérés. Aztán a végén már ő is örült egy kicsit. A remekül kezdő, utána elalvó, ám a második félidőben a feljavuló Velibor Radovics vezérletével hengerlő Albacomp játékosainak meccsvégi összeborulását követően jól meglapogatta a posztján remeklő Hanga hátát, és talán szent volt a béke immár a légiós lelkében is. S a csarnokban is, ahol több mint negyedórát állt a játék a harmadik játékrész hajrájában a vendégdrukkerek köpködése miatt. Amit Hartyáni bíró megunt. Rashad Bellt viszont nem lehetett megunni ezen az estén. Ez Doyne szerencséje

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik