Fontos két pont és néha javuló játék

MOLNÁR CSABA és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti OhridbólMOLNÁR CSABA és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti Ohridból
Vágólapra másolva!
2008.12.09. 23:25
Címkék
A középdöntő első fordulójában Magyarország nagyon fontos pontokat szerzett Ukrajna ellen. Imre Vilmos szövetségi kapitány együttesének ezzel megmaradt az esélye az elődöntőbe jutásra, amelyhez még négy pont és némi szerencse is kellene.

„Akkor mi nagyon jók va gyunk!” – Mátéfi Eszter, Imre Vilmos szövetségi kapitány segítője reagált így arra a felvetésre, hogy az a jó csapat, amelyik rossz játékkal is képes győzni. Az egykori válogatott átlövőből közvetlenül az ukránok elleni összecsapás lefújása után kívánkozott ki a tömör értékelés.

Mert valóban nem játszottunk jól. Igaz, ez a megállapítás elsősorban támadásainkra vonatkoztatható, mert hátul most is – mint az Európa-bajnokság során mindvégig – remekül működött a gépezet. Herr Orsolya kezdett a kapuban, és az elején gyakran találkozott a labdával, miként a fal is jól mozgott előtte, ahogy erre a szakvezetők felkészítették a lányokat. Az első húsz percben mindössze öt gólt kapott a csapat – ami nagyon kevés! Viszont csupán hatot lőtt – ami szintén nagyon kevés!

„Mondtam a lányoknak, hogy ne akarjanak mindenáron gólkülönbséget javítani, előbb legyen meg a meccs” – dohogott Imre Vilmos.

A lányok nem játszottak türelmesen, általában középre lőtték a labdát, így az ukrán kapusok már csak a termetüknél fogva is könnyedén hárítottak. Baj volt az összpontosítással – az akarattal viszont most sem –, csúnyán pufogtattak átlövőink és beállósaink is.

„Nem hiszem, hogy lélekben ne készültünk volna fel rendesen, arról meg pláne nincs szó, hogy úgy gondoltuk már az


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik