Ellenállhatatlan Alba

KÁLDOR ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, MIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.11.30. 01:32
Címkék
Nem túlzás az állítás: valósággal lemészárolta ellenfelét a bajnokesélyeshez méltón játszó Albacomp, míg a ZTE ismét szembesülhetett a ténnyel: védekezés nélkül nem megy.

Mivel a listavezető fogadta az ebben az idényben a középszerűségből kitörni szándékozó, a meccs előtt pozitív mérleggel álló egerszegieket, jogos volt a rangadó titulus.

De csak úgy öt percig…

Ennyi kellett ugyanis a korábban egyaránt háromszor bajnokságot nyerő, tehát mondhatni nagy múltú csapatok csatájában a házigazdának, hogy megmutassa, menynyivel jobb, mint vendége. Pedig az Albacomp egyik alapembere, Jara Rubin Doyne nélkül állt fel, de amit a másik két amerikai légiósa bemutatott az első félidőben, arra nehéz szavakat találni. Eleinte inkább a center Scott Morrison volt aktív, akit remekül találtak meg labdáikkal a társai a palánk alatt, ő meg szórta a pontokat, pedig eddig inkább védekezőspecialistaként volt ismert. Utóbb aztán Rashad Bell vette át a stafétabotot. Korábban a ZTE-t is erősítő erőcsatár a gyűrűtől távol rendre átdobta emberét, a kosárhoz közel meg még kevésbé ismert könyörületet. Ketten együtt a nagyszünetig 41 pontot szereztek, ráadásul remek, 88 százalékos mezőnybeli dobóteljesítménnyel – de csapatuk összesített találati aránya is kimagasló volt az első 20 percben: 72 százalékos. A kérdés már csak az, mit csinált ezalatt a Zalaegerszeg, azaz mit tett ez ellen védekezésben?

A válasz: bármi is volt a látogató szándéka, csak asszisztált, ezért korán eldőlt az öszszecsapás. Már a mérkőzés felénél egyértelmű volt a győztes kiléte, majd a folytatásban teljesen szétzilálta vetélytársát a fantasztikusan kosárlabdázó Alba. Pedig tartottak a találkozótól Fehérváron a sok kisebbnagyobb sérülés miatt, de a vendég kék-fehérek nem tudták kihasználni a lehetőséget, és csupán közeli szemlélői voltak az Albacomp remeklésének. A mellét a kelleténél kicsit talán többször döngető Bell továbbra is akkor dobott pontot, amikor csak akart, Morrison a körte környékén továbbra is korlátlan úr volt, s a Doyne helyén több lehetőséghez jutó Hanga Ádám látványosabbnál látványosabb megoldásokat választott: a mindössze 19 éves bedobó szinte kizárólag olyan kosarakat szerzett, amelyek a tengerentúli profi liga top10-es listájára is felférnének. Így szerzett 18 pontot… Bell még megdöntötte idénybeli bajnoki csúcsát (ami 35 volt, és egyszer már beállította), vastaps búcsúztatta, amikor a 36. percben végleg lecserélte edzője – több érdekesség nem maradt.

Ám ez legkevésbé sem a pazar teljesítményt nyújtó Albacomp kritikája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik