Harc a monstrumok ellen

Az első félidőben szenzációsan játszó soproniak a végére sajnos elfáradtak, így elszenvedték első hazai vereségüket ebben az euroligás idényben.Az első félidőben szenzációsan játszó soproniak a végére sajnos elfáradtak, így elszenvedték első hazai vereségüket ebben az euroligás idényben.
Vágólapra másolva!
2008.11.27. 02:10
Címkék
MOLNÁR CSABA

Nem lehetett nem észrevenni a csarnokba érkező nyolc olasz szurkolót. A vendégek két hangszórón is tudatták, miért érkeztek, és ha valakinek kételyei támadtak volna, egy hatalmas transzparenst is kifeszítettek, amelyen eddig veretlen csapatukat biztosították támogatásukról. A velencei karnevál meghozta a hazai rajongók hangját is, így errefelé nem mindig tapasztalt kupahangulatban kezdődött a találkozó.

Ráadásul nem is akárhogyan. A soproniak apró varázslója, Kathleen Macleod kiváló ütemben vezette övéit, s villámgyorsan el is húztak a hazaiak, nem kis mértékben a 168 centis ausztrál irányító ügyködésének és pontosságának köszönhetően. Úgy tűnt, semmi sem zavarhatja meg a sárga mezeseket, ám saját órájuk mégis kibabrált velük, mivel nem működött. Amíg megszerelték, újra melegíthettek a felek.

A szünet után felzárkóztak a vendégek, akik hamar játékmestert váltottak, s Mariangela Cirone jobban ismerte a figurákat, mint a lecserélt Giorgia Sottana. A magyar bajnok azonban nem adta ki a vezetést a kezéből, s ebben Krivacsevics Tijana játszotta a főszerepet. A vékony alkatú tinédzser a hetedik percben állt be, és ipari mennyiségben termelte a pontokat. Ráadásul a mieink „ifitandemje” – a 18 éves Krivacsevics és a 21 esztendős Horti Dóra – nulla ponton tartotta Vanessa Hayden-Johnsont, aki a két klub velencei meccsén 23 pontig és kilenc lepattanóig jutott. A magyarok vezetésének egyik kulcsa volt, hogy kitűnően védekeztek a palánk alatt az olaszok hatalmas termetű játékosai, Hayden-Johnson és Eva Giauro ellen. Hogy mennyire bátrak a magyar ifjak? Az amerikai ellenlábas 195 centi magas, súlya 109(!) kilogramm – a karja olyan vastag, mint Honti Kata dereka –, olasz válogatott társa 204 centi(!), és súlyban is alig marad el HaydenJohnsontól.

A folytatásban is megmaradt a soproniak lendülete, és a 25. percben Amber Holt triplája után olyan különbség állt az eredményjelzőn (50–37), amely a két csapat összevetésében is a zöld-sárgák javára szólt. Ám még mielőtt eluralkodott volna az eufória a teremben, felzárkóztak a vendégek, akik több embert tudtak bevetni a padról, mint Székely Norbert. Így aztán a végére elfáradtak a hazaiak – felőrölte őket a harc a monstrumokkal. Ráadásul a kiélezett csatában az utolsó negyedben a játékvezetők úgy látták, az olaszok csak 28 másodperccel a lefújás előtt szabálytalankodtak először. Addigra a vendégek már megfordították az összecsapást.

A soproniaknak nincs miért szégyenkezniük, kiválóan helytálltak, ám ahhoz, hogy pályaelőnyből kezdjék a rájátszást, vagy Lille-ben, vagy Brnóban nyerniük kell – mert már csak idegenbeli meccsük van hátra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik