Felszabadult, nem közömbös játék

PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ jelenti BelfastbólPAJOR-GYULAI LÁSZLÓ jelenti Belfastból
Vágólapra másolva!
2008.11.19. 01:15
Címkék
Bár szerda este csak felkészülési mérkőzésen lép pályára a magyar válogatott, Erwin Koeman szerint ez a találkozó nem kevésbé fontos, mint egy selejtező. Ki szeretne próbálni új arcokat, új megoldásokat, de egyben határt is szab a kísérletezésnek. Az pedig számára természetes, hogy győznünk kell ÉszakÍrországban.

szélhetünk róla, és ez már ön magában hatalmas lépés! Jó helyen állunk a csoportban, mi több, okkal lehet némi hiányérzetünk, hiszen a dánok és a svédek elleni meccsekben több volt, mint a döntetlen, illetve a vereség, és ez az elégedetlenség is jelzi, jobbak vagyunk, illetve lehetünk, mint arra számítani lehetett. Ugyanakkor korai még értékelni, meg kell várni a selejtezők végét, igazán csak akkor derül ki, hogy miben fejlődtünk és miben nem. Az én felelősségem pedig az, hogy a lehető legtöbbet kihozzam a csapatból, és ezzel szeretnék megfelelni a szurkolók igényeinek.

Ha már itt tartunk: érzése szerint mennyire tudta elfogadtatni magát a magyar szurkolókkal?

Emlékszem, hét hónapja mennyi negatív megítéléssel találkoztam a válogatottal kapcsolatban, mostanra viszont úgy érzem, valamennyire fordult a kocka, és ez jó érzéssel tölt el. Magyarországon élő hollandok mondták, hogy szerintük a magyarok az őszinteségemet becsülik a legjobban, azt, hogy nem játszom meg magamat. Ezt pedig jó hallani. Játékosként is ilyen voltam, ezen nem is szeretnék változtatni. Végül pedig mellettünk szólt az a tény is, hogy Albánia ellen rengetegen jöttek ki a stadionba, és nem nézők, hanem szurkolók ültek a lelátón, ami nagy különbség.

Visszatérve az északírek elleni mérkőzésre, hol lesz a kísérletezés határa, azaz mennyire változtat a bevált csapaton és taktikán?

Ahhoz, hogy a tartásunk szilárdan megmaradjon, muszáj kialakítani egy biztos vázat a csapaton belül, mert csak ez adhat stabilitást. Ez a váz már megvan, senkinek sem tenne jót a túlzott kísérletezgetés. Néhányan ugyanakkor nincsenek most itt, őket pótolni kell, de nagy változásokra nem kell számítani. Amikor azt mondom, tudni szeretném, az új arcok hogyan illeszkednek be a közösségbe a pályán és a pályán kívül, akkor az nem jelent garanciát arra, hogy mindenki pályára lép a keret tagjai közül. Az összeállítást ne is kérdezze, szokásomhoz híven csak a meccs napjának délelőttjén ismertetem a csapattal is. Na jó, egy-két játékos már tudja, mi lesz a dolga, de a többség tényleg csak szerdán ismeri meg az elképzeléseimet.

Milyen eredményt várhatunk?

Ez nem selejtező, ezért szerintem a szokásosnál kisebb lesz a pályán a feszültség, mindenki felszabadultabban futballozhat, ám ez nem azt jelenti, hogy az eredmény közömbös lenne. Nyerni akarunk, hiszen sportemberek vagyunk, és kizárólag ez lehet a célunk. Az előkészületek ugyanúgy zajlanak, mint bármelyik selejtező előtt, ugyanolyanok a napi programok és az edzések is, tehát eszem ágában sincs éreztetni a játékosokkal, hogy ez a mérkőzés kevésbé fontos, mint a többi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik