FTC: újra volt Shaw!

BERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁSBERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.11.03. 22:08
Címkék
Fontos mérkőzést nyert meg az NB II Keleti csoportjában a Ferencváros a DVSC II-DEAC ellen. A tizenharmadik fordulóban a zöld-fehérek a sérülés után visszatérő Paul Shaw góljával szerezték meg a három pontot, s ezzel átvették a vezetést a másodosztály Keleti csoportjában.

A 2006. nyári száműzetés óta nem játszott (játszhatott) Debrecenben a Ferencváros, így nem csoda, ha nagy érdeklődés és rendőrségi készültség várta a zöld-fehérek első másodosztályú vendégjátékát a városban. Igaz, az egyenruhások ezúttal a szokottnál nyugodtabban várhatták a DVSC II-DEAC–FTC mérkőzést, hiszen a két – meglehetősen rossz viszonyban levő – szurkolótábor kapcsolata sokat javult az elmúlt hónapokban. Sőt a szombati, dunaszerdahelyi botrány soha nem látott egységet alakított ki a korábbi ellenségek között. A DAC–Slovan Bratislava meccsen mindkét oldal ultrái képviseltették magukat, s a brutális szlovák rendőrségi roham kárvallottjaiként elásták a csatabárdot. Azt csak remélni merjük, hogy a már-már baráti viszony hosszú távra szól, hétfő este mindenesetre akadt közös ellenség, így nagy volt az összhang a Loki- és Fradi-tábor között.

A ferencvárosiak célja természetesen az, hogy jövőre már első osztályú meccsre kísérhessék el kedvenceiket Debrecenbe, ehhez azonban most a DVSC második csapata ellen kellett begyűjteniük a zöld-fehéreknek a három pontot. Az ugyanis egyértelműnek tűnt, hogy a tizenharmadik kör fordulópontot jelenthet a második vonal Keleti csoportjában, hiszen a Bőcs szolnoki veresége után a Ferencváros átvehette a vezetést a tabellán. A házi gólkirályra, Ferenczi Istvánra továbbra sem számíthatott Bobby Davison vezetőedző, ám a csatársorba visszatérhetett combizomhúzódása után Paul Shaw, így a veterán angol támadótól várták a gólokat a vendégek.

A debreceni fiatalok közül korábban nagyon kevesen futballoztak ötezer néző előtt, ám ez nem látszott meg a DVSC IIDEAC játékán. A mérkőzés első szakaszában a hazaiak tűntek bátrabbnak, míg a Fradi mintha kivárásra játszott volna. Már fél óra is eltelt anélkül, hogy a vendégek érdemben veszélyeztettek volna, amikor kiderült, hogy az Üllői úton nem véletlenül vártak Paul Shaw visszatérésére: az angol csatár Tóth Bencétől kapott remek labdát a leshatáron, térült-fordult a tétovázó két hazai védő gyűrűjében, majd tizenegy méterről, ballal fordulásból a hálóba lőtte a labdát.

Örömtüzek gyúltak a vendégtáborban, s a szurkolók mellett a Fradi játékosai is megnyugodtak kissé, sőt talán túlságosan is, hiszen Urbin Péter lábában ott volt az egyenlítés lehetősége. A ferencvárosiak azonban megúszták a hazai együttes talán legnagyobb ziccerét, s ettől felébredt bennük az egészséges aggodalom. Ez persze a mérkőzés színvonalának nem használt, mert az óvatos FTC már nem erőltette a gólszerzést. A DVSC II-DEAC ment előre tisztességgel, de a masszívan tömörülő vendégvédelmen nagyon nehezen találták meg a rést a debreceniek. A második játékrészben is Urbin Péter állt a legközelebb az egyenlítő gól megszerzéséhez, ám végül nyert a Fradi, s ezzel átvette a vezetést a Bőcs előtt a Keleti csoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik