A pályán a Debrecen nyert

BERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁSBERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.10.23. 02:03
Címkék
Komlósi Ádám fejes góljával 1–0-ra nyert a DVSC-TEVA az FC Fehérvár elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágóján, így 2–2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutott a nyolc közé. Ám lehet, hogy a párharcnak még nincs vége…

A főtitkár megadta az alaphan got.

„Ha esetleg úgy alakulna, hogy újra kell játszani a mecscset, lesz rá idő, hiszen az idén már nincs több kupaforduló” –

nyilatkozta Elbert Gábor, az MLSZ hivatali apparátusának vezetője a DVSC–Fehérvár MKnyolcaddöntő visszavágójának napján megjelent Nemzeti Sportban.

Magyaros kupa, azaz itt már semmi sem biztos. Még az sem, hogy a kedd esti meccs visszavágó volt. Lehet, hogy ez az első mérkőzés, a két héttel korábban lejátszott találkozó pedig mintha nem is lett volna. El lehet felejteni, mert a Lokiban pályára lépett Verpecz István, aki ugyanebben a sorozatban a DVSC II-DEAC együttesében már több meccset végigvédett. A szabályok szerint nem lehetett volna ott a Sóstói Stadionban a pályán, igaz, ugyanezen paragrafusok értelmében a DVSC-nek két válogatottja (Rudolf Gergely és a montenegrói kapus, Vukasin Polekszics) nélkül joga lett volna a halasztáshoz. A hajdúságiak kérték is a fehérvári összecsapás „elnapolását”, ám játszani kellett, mert a Sport Televízió ezt a meccset választotta. Kovács István, az MLSZ versenyigazgatója sajátos módon oldotta meg a helyzetet: ha nincs halasztás, Verpecz István is szerepelhet. Igaz, elvileg csak a kispadon ült volna az ifjú kapuvédő (s akkor a botrány is elmarad), de az élet nagy rendező. Szabó Zsolt játékvezető ugyanis a 20. percben hatalmasat tévedett, amikor Sitku Illés gyengécske műesése után kiállította a Loki kapusát, Csernyánszki Norbertet. Beállt a cserekapus, s azóta tart az „ügy”. Az már megint a történet magyaros vonatkozása, hogy arról senki sem beszél a szövetségben, milyen eltiltást kap a bíró a szezon egyik legnagyobb hibájáért... Megnyugtató viszont, hogy – ismét Elbert Gábort idézzük – „...a versenyigazgató nagy fejmosást kapott, és a szövetség elnöksége október harmincadikai ülésén is foglalkozik majd az üggyel.”

Mint a fentiekből kiderült, az ügy rendezését nagyban szolgálta volna, ha a fehérváriak jutnak a nyolc közé, s ezért sokat tehetett volna Koller Ákos, ám nyolc méterről nem kapura fejelt, hanem csapattársát akarta megjátszani, így felszabadult a debreceni kapu. Komlósi Ádám viszont az október harmincadikai elnökségi ülés egyik napirendi pontjára bólintott rá a 39. percben, amikor Leandro jobb oldali szögletét hét méterről Sebők Zsolt kapujába fejelte. Ezzel ugyanis – a fehérvári 2–1 után – idegenben lőtt góllal a DVSC-TEVA állt továbbjutásra.

A folytatásban a debreceniek a rengeteget futó Dombi Tibor vezérletével magabiztosan őrizték a számukra üdvözítő eredményt, míg a fehérváriak igazi helyzetig sem jutottak el. Így a két mérkőzés alapján mindenképpen megérdemelten jutott a nyolc közé a DVSC, ám ne feledjék: jön a hó végén az elnökségi ülés, aztán – ha úgy döntenek – folytatódhat minden Székesfehérváron…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik