Pedagógiából jeles: hat gólt lőtt a Loki PERCRőL PERCRE

KÖSTNER TAMÁS, VAJDA GYÖRGYKÖSTNER TAMÁS, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.10.05. 00:54
Címkék
Hatott a DVSC-TEVA-ra a pedagógia, három sikertelen mérkőzés után Herczeg András tanítványai magabiztos játékkal győzték le az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő REAC-ot.

Hazai pályán döntetlen a Haladással (2–2), vereség idegenben az újonc Kecskeméttől (0–3), majd a diósgyőri Ligakupa-kudarc (1–4) – máris feszültségekről, öltözői ellentétekről hallani Debrecenben.

Azaz nincs könnyű helyzetben Herczeg András, a DVSCTEVA menedzsere, hiszen ha nem lesz úrrá a kialakult helyzeten, az állása is veszélybe kerülhet, vélték többen a meccs előtt. Így aztán nem csupán a taktika, hanem a pedagógia is szerepet játszott a REAC elleni összeállításnál. Csak a padon kapott helyett az információnk szerint a szakemberrel szóváltásba keveredő Czvitkovics Péter, valamint az egyik edzésen sportszerűtlenül viselkedő Demjén Gábor. Korábban mindkét labdarúgó a meghatározó játékosok közé tartozott a Lokinál, most bűnhődniük kellett, és nem mellékesen a pénztárcájuk is bánja az esetet. Hogy Demjén Gábornak mennyit kell fizetnie a csapat kasszájába, nem tudni, de alighanem lesz miből, hiszen az utánpótlás-válogatott középpályás éppen a belgrádi 0–8 előtt hencegett társai előtt debreceni fizetésével.

De Aczél Zoltán is pedagógiai eszközökhöz nyúlt. Kénytelen volt a Haladás elleni vereség után, hiszen Szántai Levente, Balaskó Iván és Dancs Roland sem nyújtotta azt, amit a szakvezető várt tőlük. Így aztán nem kis meglepetésre a fiatal Esterházy Mátyás került a kezdőbe, aki másodszor védhette a REAC kapuját az élvonalban.

Az első félidőben látottak alapján elmondható, a Debrecenre hatott jobban a pedagógia, hiszen Herczeg András tanítványai Czvitkovics Péter és Demjén Gábor nélkül is magabiztosan vezettek 3–1-re. Még akkor is, ha a közönség a félidő felénél kisebb tüntetésbe kezdett a gyengécske hazai teljesítmény miatt.

S mint ahogy egy jó pedagógustól elvárható, Herczeg András a büntetés után pályára küldte Czvitkovics Pétert. A játékos duzzogás nélkül futballozott, remek technikája kiválóan érvényesült, rendre hozta helyzetbe társait a bal oldalról. Részben neki is köszönhető, hogy a Debrecen kiütötte a gyengécske REACot, ahol már, úgy tűnik, a pedagógia sem segít. Mert hiába játszott a második félidőben Dancs Roland, hiába lépett pályára Balaskó Iván, a katasztrofális vereség elkerülhetetlen volt.

Noha a rákospalotaiak vezetősége nem beszél szakmai válságról, mégis megeshet, hogy a bajnoki szünetben személyi következményei is lesznek az egyre gyengébb teljesítménynek. Már csak az a kérdés Rákospalotán, hogy a válogatott kerethez csatlakozó vezetőedző, Aczél Zoltán sorsáról most vagy a máltai hazatérést követően döntenek-e. Emlékezhetünk, egy hónapja, a válogatott mérkőzések előtt hasonló volt a helyzet, a REAC akkor is gyengén szerepelt, ám a vezetők Aczél Zoltánra bízták, hogy tovább akar-e dolgozni. A válasz igen volt.

Most jön az újabb kéthetes bajnoki szünet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik