Kellett az óriási Pelle-bomba négy másodperccel a vége előtt

Vágólapra másolva!
2008.08.13. 08:19
Címkék
Gólszegény mérkőzésen, nagy csatában 7–7-es döntetlent játszott a magyar csapat a világbajnoki ezüstérmes ausztrálokkal a B-csoportban. A félidőben 2–2 volt az állás, majd az ausztrálok kétszer is vezettek két góllal, ám a magyar együttes a vége előtt négy másodperccel, Pelle Anikó bombájával másodszor is egalizált.
A védekezés jó volt, és az utolsó támadás is sikerült az ausztrálok ellen
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A védekezés jó volt, és az utolsó támadás is sikerült az ausztrálok ellen
A védekezés jó volt, és az utolsó támadás is sikerült az ausztrálok ellen
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A védekezés jó volt, és az utolsó támadás is sikerült az ausztrálok ellen

Nikita Cuffe szerezte meg az első gólt, így az ausztrálok vezettek az első negyed elején, azonban Drávucz Rita a második ejtésével hamar egyenlített. A felek gyűrték egymást, azonban támadásban nem alkottak maradandót, így az első nyolc percben már nem született több gól.

A második negyedben Zantleitner Krisztina harcolt ki ötméterest, a túloldalon pedig Rebbeca Rippon egalizált előnyből (2–2). Horváth Patrícia vezetésével hátul jól állták a sarat a magyarok, elöl azonban csak kapufáig jutott a Godova-csapat.

Fordulás után ismét az "ausztrál cápák" jutottak előnyhöz, és azt ki is használták. Ráadásul Melissa Rippon rövid idő alatt kétszer is betalált, ami a kevés gólt hozó mérkőzésen számottevő előnyt jelentett (2–4).

Valkai Ági óriási "ernyővel" hozta vissza a meccsbe az együttest, ám a kapufa továbbra sem a mieink mellett himbálózott – az utolsó negyedre egygólos hátránnyal fordultak Stieberék.

Ez azonban nem sokáig tartott: Zantleitner "kicenterezett" egy büntetőt, amelyet Valkai bombázott a bal alsó sarokba, majd Drávucz megúszása után már itt is volt az előny.

Rebecca Rippon megismételte Valkai ejtését, és sajnos Bronwen Knox is bejuttatta valahogy a labdát egy már majdnem kivédekezett emberelőnyből.

Eközben Godova Gábor lányai sorra elszúrták a támadásokat, és 3:30-cal a vége előtt az ausztrálok ismét kétgólos előnyhöz jutottak Knox büntetőjével.

Pelle Anikó ezután bombagólt szerzett, végül egy támadásnyi idő maradt az egyenlítésre – négy másodperccel a vége előtt ismét jött Pelle, és hatalmas, erős lövéssel egyenlített.

A magyar csapat egy pontot szerzett a rangadón, így az utolsó, görögök elleni csoportmeccs (és könnyen lehet, hogy a gólarány) dönthet .

Olvassa el a mérkőzésről szóló tudósításunkat!

NŐI VÍZILABDA

B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–Ausztrália 7–7 (1–1, 1–1, 1–2, 4–3)
Játékvezetők: Mario Brguljan (montenegrói), Ahmet Tulga (török)
MAGYARORSZÁG: Horváth P. (kapus) – Györe, Kisteleki, Pelle 2, Drávucz 3, Takács O., Primász, Stieber, Brávik F., Szremkó, Zantleitner, Valkai Á. 2. Szövetségi kapitány: Godova Gábor.
AUSZTRÁLIA: Emma Knox – Gemma Beadsworth, Nikita Cuffe 1, Rebecca Rippon 2, Suzie Fraser, Bronwen Knox 2, Taniele Gofers, Kate Gynther, Jenna Santoromito, Mia Santoromito, Melissa Rippon 2, Amy Hetzel. Szövetségi kapitány: Greg McFadden.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik