„Néha szabálytalankodok ellene, aztán rádöbbenek: jé, ez te vagy!”

Vágólapra másolva!
2008.08.07. 19:18
A nemzetközi sportsajtó olimpiai kuriózumként ír a Valkai Ágnes–Valkay Erzsébet testvérpárról (a két lány más betűvel írja a nevét, de édestestvérekről van szó), hiszen ha a sors úgy akarja, egymás ellen szállhatnak vízbe a pekingi vízilabdaversenyek során.
Valkaiék a négy évvel ezelőtti olimpián még egy csapatban voltak...
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Valkaiék a négy évvel ezelőtti olimpián még egy csapatban voltak...
Valkaiék a négy évvel ezelőtti olimpián még egy csapatban voltak...
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Valkaiék a négy évvel ezelőtti olimpián még egy csapatban voltak...

Valkai Ágnes és Erzsébet alig nőttek ki az óvodából, amikor elkezdtek vízilabdázni, és négy évvel ezelőtt, az athéni olimpián még egymás mellett harcoltak a magyar válogatottban és végül végeztek a hatodik helyen (legnagyobb sikerük a 2001-es Európa-bajnoki arany).

MINDEN, AMIT AZ OLIMPIÁRÓL TUDNI ÉRDEMES!

Erzsébet azonban 2006 februárja óta az olasz válogatottban játszik. Az idősebb Valkay-testvér (Erzsébet 1979-es, Ágnes 1981-es születésű) Olaszországban tanult, és ott ismerkedett meg férjével. Az 1999 óta Itáliában légióskodó játékos házassága után 2006-ban véglegesen úgy döntött, hogy országot vált, és a továbbiakban a délieket erősíti.

Magyarország és Olaszország sikeresen vívta ki az olimpiai részvételt, és elkerülte egymást a női vízilabdatorna csoportbeosztásánál, így a testvérpárharc csak a kieséses szakaszban valósulhat meg.

„Remélem, hogy olyan későn találkozik, amennyire csak lehetséges. Ő egy másik játékos. Ha a döntőben találkoznánk, az lenne a legjobb számunkra” – nyilatkozta Valkai Ágnes. Testvére majdnem szó szerint ugyanezeket mondta: „Remélem, hogy csak a döntőben találkozunk, az lenne a legjobb.”

„Abban a pillanatban, amikor a medencében vagyunk csak a játékra összpontosítunk, akkor nem gondolkozunk azon, hogy testvérek vagyunk” – tette hozzá Erzsébet arról, hogy nem szükséges nagy tűz, egy kis víz is elég ahhoz, hogy elfelejtsék a testvéri kötődést.

Erzsébet viccesen azért utal rá, hogy hiába a különböző sapka, azért még megismerik egymást. „Nem üthetem meg őt. Néha szabálytalankodok ellene, aztán rádöbbenek: jé, ez te vagy!” – mondta Erzsébet.

A magyar és az olasz női vízilabda-válogatott augusztus 11-én kezdi meg a küzdelmeket. Godova Gábor csapata Hollandiával, az olaszok Oroszországgal kezdenek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik