Egy félidőnyi kiváló játék

ZOMBORI ANDRÁS jelenti ZesztafonibólZOMBORI ANDRÁS jelenti Zesztafoniból
Vágólapra másolva!
2008.07.31. 23:11
Címkék
Hátrányból fordítva győzött az ETO Grúziában, s ezzel bejutott az UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójába.

Igen, az FK Zesztafoninak épp úgy van hangulatfelelőse, mint mondjuk az élvonalbeli csapatok közül a DVTK-nak. A helyi úriember mikrofonnal a kezében éppúgy megénekeltette a helyi drukkereket, amint az a Diósgyőr meccsein szokás, és a hatalmas szegénységben élő, a futballt imádó emberek vevők voltak a műsorra. Dalolt a lelátó, azonban a húsztagú ETO-szurkolótábor derakasan állta a versenyt a hazaiakkal.

A körülmények messze nem olyanok Grúziában, mint ami Európában megszokott, azonban a játéktérre különösebb panasz nem lehetett, és ez volt a legfontosabb. Egervári Sándor az utolsó pillanatban is változtatni kényszerült, ugyanis Völgyi Dániel gyomorrontást kapott, így ő csak a kispadon kapott helyet. A találkozó játékvezető-ellenőre, a cseh Karel Bohunek összecsapás előtti szavai muzsikát jelentettek a magyar fülnek: a sportember az U19-es válogatott Eb-n mutatott futballját dicsérte, mint mondotta, nagy élményt jelentett neki a helyszínen látni Németh Krisztiánék futballját… Hogy az ETO-nak is jár-e az elismerő szó, ekkor még nem lehetett tudni, ám Egervári Sándor hitt abban, hogy labdarúgói tanultak az első mérkőzés hibáiból, és kivívják a továbbjutást.

Ami a Zesztafoni futballját illeti, az első játékrészben a hazai játékosok mezőnyben jól paszszoltak, ahogy tették azt Győrben, kapura azonban nem jelentettek veszélyt. Ez utóbbi sajnos az ETO labdarúgóiról is elmondható volt… Hiányzott a vállalkozókedv, az oldalvonalak mellett csak olykor-olykor sikerült a házigazda mögé kerülni, az átlövések nem igazán fenyegették a grúz kaput. Nagyobb kockázatvállalásra lett volna szükség, hiszen a Győr volt eredménykényszerben. Az előretolt ékhez, Bajzát Péterhez alig jutott el a labda (azért jegyezzük meg, ő is mozoghatott volna többet), nem sikerült a támadóharmadban létszámfölényt kialakítani, Egervári Sándor együttese futballjában nem volt benne a gól. Az nem vigasztalhatott senkit, hogy a Zesztafoni sem jutott el Sztevanovics kapujáig, jó védekezés nélkül ugyanis a nemzetközi porondon nem lehet eredményt elérni. Az már más kérdés, hogy a szünet előtti időszak azt mutatta, olykor azzal együtt sem…

A folytatásban az addig rendkívül magabiztos Szasa Sztevanovics hibája után előnyt szerzett a házigazda, azonban szerencsére nem volt idő arra, hogy a győri futballisták magukba roskadjanak. Gyorsan jött az egyenlítés, majd Egervári Sándor nyúlt bele jó érzékkel az összecsapásba, és máris vezetett az ETO. Ettől kezdve nem lehetett kérdés a továbbjutó csapat kiléte, a zöld-fehérek esélyt sem adtak a Zesztafoninak a gólszerzésre. Annak ellenére sem, hogy Pintér Attila kiállítása miatt emberhátrányba került a Győr. Öt perccel a meccs befejezése előtt a grúz szurkolók elindultak hazafelé, és ez azt jelentette, hogy a győri együttes teljesítette feladatát. Mi, magyarok tudjuk, meg kell becsülni minden apró sikert… Jó leírni, hogy a zöld-fehér gárda várhatja az UEFA-kupa következő selejtezőkörének sorsolását.

Jók: Vieira, Gociridze, Boyomo, ill. Supics, Bank, Jäkl, Kovács I Z., Pákolicz

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik