Időben ébredt fel a Vasas

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, VOLESZÁK GÁBORA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, VOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.07.30. 00:47
Címkék
Bár a Honvéd közelebb állt a győzelemhez, tizenegyest is lőhetett, a második félidőben magára találó Vasas elvitte a három pontot Kispestről.

Csendélet ötven perccel a kezdő sípszó előtt: a szombati, Sturm Graz elleni botrányos mérkőzés után a feltépkedett székek már a helyükön, a lelátón helyet foglaló tíz nézőből pedig négy a Honvédnál éppen próbajátékon részt vevő labdarúgó. Azt már csak a poén kedvéért jegyezzük meg, hogy a négy fiatalember a büfében nagy népszerűségnek örvendő zsíros kenyér elmajszolása után éppen a Magyar Honvédség reklámtáblája előtti területen foglalt helyet, közvetlenül a „Kerülj a legjobbak közé” szlogen előtt. Nyilván fogalmuk sem volt, hogy mi van a táblára írva, ám céljuk ettől függetlenül nem lehet más. Erre meg is van minden esélyük, hiszen a Honvédnál Pölöskei Gábor nem titkolja, a nemzetközi átigazolási piac augusztus végéig nyitva áll, addig két-három új labdarúgó érkezése még mindenképpen várható a keretbe. Hogy aztán azok a kedden a lelátón üldögélő szerb, horvát vagy brazil futballisták közül kerülnek-e ki, talán még maga a kispestiek vezetőedzője sem tudja, mindenesetre Pölöskei Gábor a találkozó előtt elmondta, hogy elsősorban a csapat középpályája szorul megerősítésre.

Nos, látva az első 25 perc eseményeit, vagy inkább fogalmazzunk úgy, eseménytelenségeit, bizony a kapuson kívül minden csapatrészre ráfért volna a vérfrissítés. Sok volt a hiba, a Vasas és a Honvéd támadásai is gyötrelmesen alakultak, ráadásul az együttesek annyit szabálytalankodtak, hogy Fábián Mihály játékvezető szájához szinte hozzánőtt a sípja. Aztán mintha a kispesti eredményjelző ráérzett volna, a félidő vége felé a jobbára síri csendben elkezdett villogni rajta a „Csak a Kispest!” felirat – a hazaiak játéka ezután sokat változott, két-három gólt is lőhettek volna rövid időn belül. Öldöklő iram azért még így sem volt, így a póló nélkül a szünetben pályára bandukoló, egyébként rákvörösre sült pályamunkás lehajtott fejjel visszarugdosta a két kifordult fűcsomót, majd viszszaült helyére, átadva a terepet a folytatásra.

A fordulást követően aztán rövid időn belül érződött, hogy másfajta Vasas kocogott ki a gyepre, hiszen alig telt el néhány perc a félidőből, amikor két gólt is lőhettek volna a piros-kékek. A kispestiek elmúlt szezonbeli betegségének tünetei aztán egyre jobban előjöttek, hiába voltak meg a helyzetek, a gólt a Vasas lőtte.

Mészöly Géza csapata a tavasszal is 1–0-ra győzött a Bozsik-stadionban. A Honvédnál így csak annak örülhettek, hogy a piros-kékek ebben az évben már nem jönnek bajnokit játszani Kispestre...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik