Rossz hír: nincs hír

BALLÓK CSILLABALLÓK CSILLA
Vágólapra másolva!
2008.07.24. 22:56
Címkék

Szerda délután hat óráig nem érkezett hír tartalékos toronyugróink, Hajnal András és Mátyás Melinda pekingi indulásával kapcsolatban. Mivel a kínai fővárosban ekkor már elmúlt éjfél, lejárt a nevezési határidő, és mivel nem értesítették sportolóinkat arról, hogy valaki visszamondta volna az indulást, valószínűleg nem szabadult fel számukra hely az olimpián. Úgy fest tehát, hogy sajnos nem ismétlődik meg a 2004-es tündérmese, amikor Kormos Villőt a semmiből értesítették közvetlenül a határidő lejárta előtt. Akkoriban más szabályok szerint történt a kijutás – a mostani rendszer miatt toronyugróink február óta tudják, hogy tartalékosak, és azóta bizonytalanságban élnek. Nem lehetett könnyű. Főleg, hogy úgy néz ki, hiába reménykedtek. Kelemen Ildikó FINA-bíró kérdésünkre megerősítette, nem érkezett értesítés a két toronyugró indulásáról. „Július 23-án zárult le a végleges jelentkezés az olimpiára, de nem kaptunk hírt arról, hogy Hajnal András és Mátyás Melinda mehetnek Pekingbe. Hogy menet közben történhet-e változás, nem tudom, de bármi is lesz, nem rajtunk múlik” – mondta a nemzetközi bíró.

Barta Nóra szénája viszont szerencsére sokkal jobban áll. Ligárt Balázs versenyzőjétől reális kívánalom a döntőbe jutás, ahol edző és tanítvány szerint is bármi megtörténhet. A BVSC sportolójának jól mennek az új ugrásai, de a régieket is gyakorolja – arról majd csak később döntenek edzőjével, melyiket láthatja a közönség Pekingben.

„Nóri nagyon jól halad új ugrásaival. A holland ugróim záró versenyén ő is elindult, és nagyon jó sort csinált. Mindemellett a könnyebb testtartást igénylő ugrásait is tudja teljesíteni olyan pontszámra, mint mások a nehezebb figurákat. Az ellenfeleken múlik, melyik programot kell bevetni. A selejtezőt és a középdöntőt is úgy kell kezelni, mint egy önálló megméretést, ahol csak annyit kell kihoznia magából, ami a továbbjutáshoz szükséges. A döntőben aztán bele lehet adni apait-anyait, mert ott bármi lehet. Tudásban nagyon közel állnak egymáshoz a versenyzők, a világon 18-20 ugró van, akinek, ha jó napja van, képes továbbjutni, illetve nyerni – vázolta az esélyeket

Ligárt. Másik induló műugrónk, Kormos Villő saját bevallása szerint a középdöntőt tűzte ki célul, ami egyéni legjobbját tekintve szintén reális elvárás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik