Harmadik álmának beteljesítésére készül az Eb-n Kazim Kazim

Vágólapra másolva!
2008.06.25. 08:49
Kazim Kazim, avagy anyakönyv szerint Colin Kazim-Richards harmadik nagy álmának megvalósítására készül: az első a profi futballkarrier volt (ezt többek között egy szerencsés szurkoló nyereményének köszönheti), a második a válogatottság (ezt a török szövetség szemfülességének), a harmadik meg természetesen az Európa-bajnoki cím. Ez utóbbiért a szélső már a pályán tehet a legtöbbet – szerda este a németek ellen.
Közel a nagy álomhoz: Kazim Kazim (pirosban) a németek ellen is kettőzött erővel fog küzdeni
Fotó: Reuters
Közel a nagy álomhoz: Kazim Kazim (pirosban) a németek ellen is kettőzött erővel fog küzdeni
Közel a nagy álomhoz: Kazim Kazim (pirosban) a németek ellen is kettőzött erővel fog küzdeni
Fotó: Reuters
Közel a nagy álomhoz: Kazim Kazim (pirosban) a németek ellen is kettőzött erővel fog küzdeni

„Nemcsak török vagyok, hanem angol is, és ez csak plusz motivációt ad. Ilyen háttérrel a németek ellen játszani fantasztikus lesz. Remélem, el tudjuk kapni őket. Azt már bebizonyítottuk az Eb-n, hogy bármire képesek vagyunk; harcolunk az utolsó pillanatig, a hármas sípszóig. Sosem adjuk fel” – harciaskodott a Nationalelf elleni elődöntő előtt Kazim Kazim, a Fenerbahce antiguai apától és ciprusi török anyától származó támadója.

Szavazás

Ki jut tovább a német–török elődöntőből?

Írja be az itt látható számot!
Az 1986-ban az angliai Leytonstone-ban született Kazim élettörténete meglehetősen különleges. A Kelet-London finoman fogalmazva sem csillogó negyedeiben felnőtt támadó részben nehéz gyerekkorának is szerepet tulajdonít abban, hogy a nemzetközi elitbe jutott.

„Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy milyen kemény az élet, ezt már gyerekkoromban megtanultam. Mindenért küzdenem kellett, de bíztam magamban, és már fiatalon nagy álmaim s ambícióim voltak” – nyilatkozta.

Az álmok és ambíciók valóra váltásában egy szerencsés Brighton-drukker nagy szerepet játszott. A karrierjét a Bury gárdájában kezdő Kazim már 18 évesen beverekedte magát a felnőtt csapatba – ekkor lépett akcióba az emlegetett szurkoló.

A Brighton & Hove Albion egyik drukkere, Aaron Berry ugyanis megnyerte a Coca-Cola által szponzorált „vegyél a klubodnak egy játékost” játék fődíját. Berry a „sirályoknak” adta a pénzt, akik 250 ezer fontért meg is vették Kazimot.

Az így a másodosztályban bizonyítási lehetőséget kapó támadó Brightonból a Sheffield Unitedhez igazolt, de nem élvezte túlzottan az életet az iparvárosban.

Meglepetésre egy év után kivásárolta a szerződéséből a Fenerbahce, a török sztárcsapattal pedig felívelt a karrierje. A „kanárikkal” a BL-ben a nyolc közé jutott, a szurkolók körében hihetetlen népszerűségre tett szert, ráadásul teljesült második álma is: édesanyja hazája, Törökország behívta a nemzeti csapatba (bár alig beszél törökül).

„Az, hogy bemutatkozhattam a török válogatottban, mi több, behívtak az Eb-keretbe, egy álom. Most már a következő álomnak kell csak beteljesülnie: győzni akarunk a németek ellen. Miért is ne sikerülhetne?” – mondta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik