Paulo Ferreira nem bízza el magát, csak a következő mérkőzésre figyel

Vágólapra másolva!
2008.06.08. 11:02
Paulo Ferreira, a portugál válogatott hátvédje a törökök elleni győzelmet követően elmondta, hogy esze ágában sincs az egyenes kieséses szakasszal foglalkozni, és egyelőre csak a csehekre koncentrál. A Chelsea futballistája azt is elárulta, hogy nem lenne ellenére, ha Felipe Scolari klubcsapatához szerződne. Eközben Kazim Kazim, a törökök játékosa továbbra is bízik a továbbjutásban, amiben reményei szerint szombati legyőzőik is segíteni fognak.
Paulo Ferreira (balra) nem bízza el magát a törökök elleni győzelmet követően
Foró: Reuters
Paulo Ferreira (balra) nem bízza el magát a törökök elleni győzelmet követően
Paulo Ferreira (balra) nem bízza el magát a törökök elleni győzelmet követően
Foró: Reuters
Paulo Ferreira (balra) nem bízza el magát a törökök elleni győzelmet követően

Nehezen indult, de végül biztos győzelmet aratott a portugál csapat a szervezetten játszó törökök ellen, így jó helyzetből várhatja a hátra lévő csoportmérkőzéseket. Paulo Ferreira a következőket nyilatkozta a szombat esti ütközet után:

„Balszerencsések voltunk, hogy nem sikerült többször a kapuba találnunk – utalt a portugálok három kapufájára Ferreira. A második félidőben kifejezetten jól játszottunk és ekkor már a gólok is jöttek, így nagyon boldogok vagyunk.”

„Most csak a csehek elleni mérkőzésre koncentrálunk. Tudjuk, hogy legalább olyan nehéz lesz, mint az első meccsünk volt.”

„Kiváló csapatok vannak itt, amelyek a végső győzelemre is esélyesek, így nekünk mindig csak a következő találkozóra szabad figyelnünk” – mondta a védő a követendő útról. Először is tovább akarunk jutni a csoportból, azután pedig már bármi megtörténhet.”

Természetesen a másik oldal szereplői nem voltak ilyen elégedettek a mérkőzés után. Kazim Kazim, a törökök középpályása ezzel együtt nem vesztette el a hitét, továbbra is bízik benne, hogy nem a csoportkör fogja a végállomást jelenteni Törökország számára.

„A legjobbunkat próbáltuk nyújtani, és szerintem nagyon jól játszottunk. A portugál a legjobb csapat a csoportunkban, és úgy gondolom, minden találkozóját meg akarja nyerni.”

„Scolari az a fajta ember, aki mindig a győzelmet veszi célba – mondta a portugálok szövetségi kapitányáról Kazim Kazim. Ezért úgy gondolom, hogy ha legyőzik a másik két ellenfelüket is, és mi pedig megnyerjük a következő két mérkőzésünket, akkor nem lesz semmi gond.”

Felipe Scolari győztes mentalitására nemcsak a törökök játékosa figyelt fel, hanem az éppen edző nélkül álló Chelsea is. Paulo Ferreirát megkérdezték, mit szólna hozzá, ha csapatához szerződne a brazil mester:

„Ő egy remek edző….miért is ne? A világ legjobb klubjai nemcsak a jó játékosokat akarják megszerezni, hanem a jó menedzsereket is” – jelezte a 29 éves labdarúgó, hogy nem bánná, ha Scolari nemcsak a válogatottban, hanem a klubjában is a főnöke lenne.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik