Sima vendégsiker

BERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁSBERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.05.21. 01:48
Címkék
A második félidőben rúgott góljaival a Fehérvár megérdemelten nyert Debrecenben, s hódította el az első ízben kiírt Ligakupát.

Az egész országra érvényes vö rös fokozatú viharjelzés nem sok jót sejtetett, s kiderült, hogy a meteorológusok ezúttal sem tévedtek. Fél hét felé ugyanis éjszakai sötétség borult Debrecenre, dörgött, villámlott, s néhány perccel később elkezdett ömleni az eső. Ha a szokásos 18 órai időpontban kezdődik a Ligakupa nagydöntőjének visszavágója, Iványi Zoltán játékvezetőnek az első játékrész végén nem lett volna más választása, mint félbeszakítani a mérkőzést. Így azonban az este háromnegyed kilences kezdő sípszóig még volt idő, kitombolta magát a vihar, s miután Iványi sporttárs szemrevételezte az alaposan felázott, de a szabályok szerint játékra alkalmas gyepszőnyeget, úgy döntött, nincs akadálya a találkozó lejátszásának. Igaz, a távolban még villámok cikáztak az égen, de a májusi zápor már elvonult a cívisváros fölül.

Így hét nap alatt harmadszor is egymásnak feszülhetett a magyar élvonal két Ligakupa-specialistája. A fehérvári gárda a szezonban huszadszor, míg a DVSC-TEVA huszonnegyedszer lépett pályára Ligakupa-mecscsen, előbbi az őszi sorozat győzteseként, míg a Loki a tavaszi finálé megnyerése után került a nagydöntőbe, s már ezért is elmondhatjuk, hogy Székesfehérváron és Debrecenben vették a legkomolyabban a szereplést a sokat szapult kupában. Mivel a bajnoki címért is harcoló debreceniek pénteken Pakson játszanak roppant fontos meccset, náluk az alapemberek többsége kihagyta a kedd éjszakai bevetést, a vendégcsapat viszont legerősebb összeállításában lépett pályára, hogy megőrizze a Sóstói Stadionban szerzett egygólos előnyét. A remek tavaszt produkáló fehérváriak a Soproni Ligában valószínűleg már nem léphetnek előbbre, így számukra a Ligakupa-siker jelentheti az egyetlen lehetőséget az ünneplésre. Ezt támasztja alá, hogy tucatnyi szurkoló is elkísérte a piros-kékeket (ráadásul magukkal hoztak nyolc drapériát, azaz alaposan feldíszítették a vendégszektort), de kalapemelést érdemel az a több mint ezer debreceni drukker is, aki a késői kezdés és a zord időjárás ellenére ott volt az Oláh Gábor utcai stadion lelátóján.

Az első félidőben mindkét csapatnak akadt néhány gólszerzési lehetősége. A fehérváriaknál egy kényszerű csere bolygatta meg a hadrendet: Simek Péter sérülése miatt kellett változtatnia Disztl Lászlónak. Ami azonban nem zavarta meg a Fehérvárt, amely a szünet után szerzett góljainak köszönhetően hazavitte a Ligakupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik