Ez a tempó az igazi!

BERECZKY ATTILA, ZOMBORI ANDRÁSBERECZKY ATTILA, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.05.07. 00:37
Címkék
A Ligakupa tavaszi sorozatából egyetlen mérkőzés van hátra: a DVSC-TEVA–Győri ETO FC párharc tétje, hogy melyik együttes lesz az FC Fehérvár ellenfele a nagydöntőben. Az ETO várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót, hiszen egy héttel korábban 2–0ra legyőzte a Lokit.

Tizenegy hete tartó sorozat szakad meg a hét végén a DVSC-TEVA életében. A bajnokcsapat ugyanis a tavaszi rajt óta minden héten kétszer lépett pályára: döntőbe jutott a Magyar Kupában és a Ligakupa második kiírásában is. A bajnokságban a Sopron visszalépése miatt szabad lesz a Loki hétvégéje, s ez lehetőséget ad Herczeg Andrásnak, hogy a Ligakupa döntőjének visszavágójára összpontosítsa az erőket. Debrecenben ugyanis a rajt előtt kijelentették, mindhárom sorozatban az elsőség a cél, s hogy ezt most is komolyan gondolják, jelzi, hogy Herczeg András klubmenedzser kedden kérdés nélkül kijelentette: „Megnyerjük a Ligakupát!”

A Győrben összeszedett kétgólos hátrány ledolgozásáért sokat kell tenniük majd a Loki játékosainak, így a szakmai stáb számára örömteli, hogy ismét számíthatnak a keret egyik legrutinosabb játékosára, Bernáth Csabára, aki heteket volt kénytelen kihagyni.

„Még Kaposváron fejeltem össze az ellenfél egyik játékosával, s három hétig egyáltalán nem edzhettem a többiekkel – mondta a DVSC védője. – Két hete azonban már teljes értékű munkát végezhetek, az NB IIIas csapatban már pályára is léptem, s remélem, hogy a bajnoki hajrában is segítségére lehetek a csapatnak. Nagyon feszített volt a tavasz, hiszen rengeteg meccset játszottunk, de azt hiszem, ez a tempó jót tesz a magyar labdarúgásnak. Remélem, egyszer a Ligakupa is rangos esemény lesz, számunkra mindenesetre már most az, ezt bizonyítja, hogy eljutottunk a döntőbe, s ha már itt vagyunk, szeretnénk legyűrni a Győrt, hogy megmérkőzhessünk az őszi győztes fehérváriakkal. Az ellenfél játékosa az egyik legjobb barátom, Böőr Zoltán, akivel hosszú évekig játszottam együtt. Örültem, hogy a hét végén már végigfutballozta a bajnoki meccset, hiszen hosszú sérülésen van túl, de akaraterejét bizonyítja, akkor is felállt a padlóról, amikor már sokan leírták, s egyre jobban megy neki a játék. Úgy hallom, most nem lép pályára, pedig érdekes lett volna egymás ellen játszani. Majd jövőre ez is összejön...”

A DVSC vezetői szeretnék, ha sokan lennének a kupadöntő visszavágóján, ezért a bérletesek ingyen tekinthetik meg a meccset, egyébként pedig 500, illetve 700 forintért lehet belépőt vásárolni.

Ha valakinek, akkor Dudás Ádámnak nagy szerepe van abban, hogy a Győri ETO FC kedvező helyzetben van a debreceni visszavágó előtt. A 19 esztendős korosztályos válogatott futballista már az elődöntőben góllal járult hozzá az MTK Budapest búcsúztatásához, majd a Loki ellen a párharc első felvonásán Tokody Tibor találata után büntetőből ő állította be a végeredményt. Ugyanakkor az is igaz, hogy míg a tavaszi idény első szakaszában kezdőjátékosnak számított az ETO első csapatában, mostanában rendre a kispadon ülve kezdi a mérkőzéseket…

„Sajnos hullámvölgybe kerültem, de most már jobb formában futballozom – mondta Dudás Ádám. – A legutóbbi három fordulóban csak egy pontot szereztünk, de semmivel sem vagyunk gyengébbek, mint amikor sorra nyertük a meccseket. Remélem, a lehető legjobb helyezést érjük el a bajnokságban, mint ahogyan abban is hiszek, hogy ott leszünk a Ligakupa nagydöntőjében. Valószínűnek tartom, hogy ehhez gólt kell szereznünk Debrecenben, erre azonban képesek vagyunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a győri találkozóhoz hasonlóan átalusszuk az első húsz percet...”

A tehetséges labdarúgó azokkal ért egyet, akik szerint érdemes volt életre hívni a Ligakupát. Mint mondja, a sorozat elsősorban a fiatalabbak, valamint a sérülés után visszatérő futballisták előrelépését szolgálja, ráadásul, ha valaki elfelejtette volna, Erwin Koeman, az új szövetségi kapitány éppen a Győr–Debrecen finálé első félidejét látva jegyezte meg: látott jól teljesítő fiatal játékosokat...

„Nem tartom kizártnak, hogy Erwin Koeman esetleg éppen egy Ligakupa-mérkőzésen figyel fel valakire – folytatta a győriek

középpályása. – Elsősorban azonban az ETO vezetőedzőjének, Egervári Sándornak szeretném bizonyítani, hogy ott a helyem az első csapatban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik