Láthatatlan volt az afrikai légió

A mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, KEMÉNY KRISTÓFA mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.05.06. 01:10
Címkék
Kaposvárott is folytatódott a Honvéd vesszőfutása. A vereségeket egyre nehezebben tűrő szurkolók ezúttal is Supka Attila távozását követelték. Bár a tulajdonos egyelőre csak Bárányos Zsoltot tette ki a keretből, nem zárható ki, hogy az afrikai csatárkettőssel, a hétfőn is kritikán alul teljesítő Abraham, Abass párossal folytatja a tisztogatást.

A vendégszurkolók körében felháborodást, az együttesben szerkezeti változtatást eredményezett Bárányos Zsolt kihagyása: míg néhány Honvéd-drukker azt nehezményezte, hogy szeretett klubjánál a tulajdonos lassan már a büfést is utasítja, ketchuppel vagy mustárral szolgálja fel a sült kolbászt (hiszen Supka Attila megkérdezése nélkül távolította el az első csapat keretéből a középpályást), a vezetőedző az NB III-as társaságba száműzött futballista távollétében új felállásban küldte pályára a kispestieket. A szervező feladatot Genito kapta, az ő korábbi helyére pedig Benjamin lépett fel.

„Egyik játékosnak sem ismeretlen a szerepkör, Benjamin tavaly ezen a poszton kitűnően teljesített, Genitóban pedig van szervezőkészség és kreativitás – jellemezte labdarúgóit Supka Attila, majd a kényes Bárányosügyről is beszélt. – A tulajdonos döntött így, én csak azt tehetem hozzá, hogy ez nem valamiféle büntetés, inkább lehetőség a játékosnak, hogy újra formába lendüljön. Az őszi Bárányos Zsolt hiányzik a csapatból, remélem, mihamarabb visszanyeri formáját, és hasznunkra lehet. Vasárnap megnéztem a játékát az NB III-as gárdában, és voltak látványos megmozdulásai.”

Prukner László is értesült Bárányos Zsolt kieséséről, de az irányító hiánya nem késztette semmiféle szerkezeti módosításra: sőt, a kaposvári vezetőedző a meccs előtt még azt sem tudta megmondani, örül-e a Kispesten kialakult helyzetnek.

„Ki tudja, lehet, hogy a vendégek labdarúgói csapattársukért is harcolnak, és kettőzött erővel küzdenek a pályán – vélekedett a szakvezető. – De minket ez nem kell, hogy érdekeljen, így is, úgy is kockáztatnunk kell.”

Ez a bátor játék – noha eleinte gólokban nem is – akciókban azonnal megmutatkozott, már az első negyedórában több ziccert alakított ki a Kaposvár. A főleg a támadásokra fókuszáló zöld-fehérek azonban sokszor elölfeledkeztek, a Honvéd pedig kontrázhatott: Genito kitett magáért, s jól ismerve afrikai barátai kvalitásait, megpróbálta Abraham és Abass elé emelni a labdát, hadd bizonyítsák a légiósok, idevalók.

Nem bizonyították. Ha Bárányos Zsolt az NB III-as csapat szintjét üti meg, a két csatár a Honvéd feloszlóban lévő női csapatának kispadjára sem biztos, hogy odaférne. Az még hagyján, hogy ha Abbas az Újpest vagy az MTK ellen nem ront százszázalékos helyzetben, valószínűleg nem zúgna hétről hétre a „Supka, takarodj!” rigmus, és a kaposvári vendégszektorban sem lengették volna a fehér zsebkendőket. De a Rákóczi ellen az ékpár produkciója botrányosra sikerült. Még szerencse, hogy Didier Drogba eddig nem fizetett elő a magyar sportcsatornára, mert vélhetően meggondolná, van-e értelme elutaznia a pekingi olimpiára, ahol Abraham lehet a csatártársa...

Amíg a kispesti akciók szerencsétlenkedéssel fejeződtek be, hazai oldalon Oláh Lóránt szenzációs mozdulattal talált a kapuba. A Rákóczi gólja aztán újabb lendületet adott a maroknyi vendégdrukkernek, akik immár vagy gúnyosan éltették Supkát, vagy minősíthetetlen módon pocskondiázták a trénert. Sőt a „Csábi, Csábi!” felkiáltásból azt is megtudhattuk, kit látna szívesen a tábor a kispadon.

Tabella a 4. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik