Vasas: egységben az erő

AMLER ZOLTÁN, GULYÁS ATTILAAMLER ZOLTÁN, GULYÁS ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.04.29. 17:39
Címkék
A Vasas remek csapatjátékkal, ellenfelének esélyt sem adva győzött Egerben, így 2–1es előnyt szerzett az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. Azaz pénteken este hazai medencében, a Komjádi uszodában a bajnoki címért szállhat harcba.

Gerendás György a 20. percben időt kért. Nem emberelőnyben volt csapata, hanem a padlón. A közeghez pontosítva: a víz alatt. De nagyon. Ebben a minutumban kihagyott két emberelőnyt (igaz, azt megelőzően is hatot…), elveszítette a harmadik személyi hibáját begyűjtő Nyéki Balázst, majd afféle ráadásként Tóth Márton precíz passzából Hőna Dávid lőtt demoralizáló gólt. Nem mellékesen így növelte előnyét a Vasas 7–3-ra...

Szóval Gerendás mester érezte a bajt. Persze hogy ne érezte volna?! Trónkövetelő csapata mintha be lett volna oltva gólszerzés ellen: nem ment előnyben, nem ment akcióból, ezúttal a szó rossz értelmében játszott kiismerhetetlenül. Biros Pétert remekül semlegesítette a csupán a centerrel, Kis Gáborral nehezen bíró vendégvédelem, amely emberhátrányban is külön őrzőt állított a kétszeres olimpiai bajnok hevesi vezér mellé.

Csak 1–0-nál vezetett a 15. percben a bírók által végleg kiállított Varga II Zsoltot elveszítő Eger, s csupán 2–2-ig volt képes tartani a lépést, betudhatóan többek között annak, hogy a harmadik játékrész végéig mindössze négy találatnál járt. Ebben persze nemcsak az ezúttal felettébb egysíkú támadásoknak, hanem a Vasas kapujában parádézó Nagy Viktornak is, no és természetesen a remekül blokkoló védelemnek is kulcsszerepe volt.

A címvédésre készülő vendégek elöl sem tétlenkedtek: Steinmetz Ádám nemcsak fórokat brusztolt ki, hanem Decker Ádámról parádés akciógólt szerzett, Tóth Márton három védő és a rendre kiszolgáltatott Szécsi Zoltán gyűrűjéből hámozta ki magát, és lőtt az üres kapuba, Varga Dániel jobbnál jobb átadásokkal igazolta klasszisát, öccse, Dénes kettős fórban találta meg a kapuban álló egriek között a picinyke rést, Kovács Róbert kétszer villant kíméletlenül– és lehetne folytatni a sort egészen addig, amíg fel nem soroljuk a teljes arzenált. Mert ezúttal az összes Vasas-sapkában pólózó fiatalember nagy veszélyt jelentett a hazai kapura, elképesztő egységben mutatkozott meg a Vasas ereje. Ha ezt a formáját sikerül átmentenie a közelgő Euroliga final fourra is… – no de egyelőre ne is fejezzük be ezt a mondatot. Ezt mondta a Vasas elnöke, Markovits László is, hiszen péntek este a Komjádi uszodában a hazai finálé negyedik felvonása következik.

Az Egernek bizony alaposan össze kell szednie magát, hogy ne kényszerüljön statisztaszerepre az ünneplésre készülő hazaiak (és népes szurkolótáboruk) előtt. Persze Gerendás György biztosan kieszel majd valami meglepőt, hiszen neki most már egyértelműen kockáztatnia kell, hogy vasárnap visszatérjenek a felek Egerbe – a kérdés, meg lehet-e állítani ezt a Vasast?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik