A három muskétás

A. Z., SZ. A.A. Z., SZ. A.
Vágólapra másolva!
2008.03.30. 00:09
Címkék

Bizonyos szempontból köny nyű feladat megmondani, kik voltak a legjobbak a klubszezonban: az Alba Volán annyival jobb a többi magyar csapatnál, hogy bőven elegendő a székesfehérvári jégcsarnok öltözőjében körülnézni. Ugyanakkor a Volán első csapata saját idénye túlnyomó részét az osztrák bajnokságban töltötte, jó esetben is változó eredményekkel, miközben idehaza egy másik pontvadászat futott. Így aztán felvetődik a kérdés, hogy az ob I eminenseit nevezzük-e ki legjobbaknak, akik végigküzdötték az itteni évadot vagy azokat, akik a kettős megméretés során a legjobban teljesítettek. Mi utóbbira szavaztunk. Ennek alapján a legjobb kapus Hetényi Zoltán, a legjobb védő Tokaji Viktor, a legjobb csatár pedig Palkovics Krisztián lett.

Hetényi hiába szemtelenül fiatal – főleg egy kesztyűshöz mérten –, nagy tehetség. Negatívum lehetne, hogy gyakorlatilag csak újév óta védi rendszeresen a Volán ketrecét, ám a junior-vb-n fogott hatvan lövést is egy meccsen, azaz jócskán benne volt a bennmaradás kiharcolásában, ez jelezte, mit várhatunk tőle tavasszal. Mégis főleg az osztrák bajnokság középszakaszának első meccsén, az Innsbruck elleni idegenbeli összecsapáson, valamint a magyar rájátszásban nyújtott teljesítménye juttatta címünkhöz. Tokaji csendben, ám annál hatékonyabban dolgozott. Magas hatásfokkal, elegánsan játszva szerelte le az ellenfeleket, aminek az EBEL All Startagsága lett a jutalma. Végig az egyik legbiztosabb pontja volt a magyar bajnokcsapatnak – meg a válogatottnak is a tilburgi tornán.

Palkovics a harmadik győztes: a Salzburg elleni 4–1 alkalmával lőtt három gólja önmagában kalapemelést érdemel, hát még az a találat ezek közül, amikor saját kapuja mögül indulva szlalomozott végig a pályán. Jellemző, hogy az említett All Star-gála előtt az öltözőben megkérdezték tőle, hol született, mondta, hogy Székesfehérváron. Majd az iránt érdeklődtek, hol játszott eddig, mondta, hogy Székesfehérváron. Mire a sok ász közölte vele: ne szórakozzon, ki van zárva, hogy aki így tud játszani, itt vigye végig pályafutását…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik