Kupagyőztes a Sopron

CH. GÁLL ANDRÁS, FAZEKAS ZOLTÁN, MOLNÁR CSABACH. GÁLL ANDRÁS, FAZEKAS ZOLTÁN, MOLNÁR CSABA
Vágólapra másolva!
2008.03.25. 07:04
Címkék
Remekül játszott a vasárnapi fináléban a címvédő MKBEuroleasing Sopron, amely a látottak alapján teljesen megérdemelten győzte le a házigazda MiZo Pécs 2010 csapatát.

„Mit szólsz, milyen az élet?” Ezt a több mint két évtizedes R-Goslágert üvöltve köszöntötték szurkolóikat a trófeával a kézben az MKB-Euroleasing Sopron játékosai a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok parkettjén a vasárnapi döntő lefújása után. Ez is arra utal, hogy retrohangulatban vannak manapság a soproni játékosok, akik 15 évvel ezelőtt nyerték meg első bajnoki címüket, tíz esztendeje a Ronchettikupa megszerzése után integethettek boldogan a Tűztorony tövében, most pedig a Magyar Kupát vihették haza.

S, hogy nem csupán a kosárlabdázók érezhetik magukat retrofílingben, hanem talán még az időjárás is – ugyanúgy szakadt a hó, amikor hétfő hajnalban begördült a soproni főtérre a csapatot szállító busz, mint 15 esztendeje az első bajnoki cím idején. „Nagyon hosszú volt az út,

annak ellenére is, hogy végigtomboltuk, s elfogyott jelentős mennyiségű pezsgő is” – mondta Horváth Zsuzsanna, aki sérülését követően igyekszik visszanyerni erejét, s aki Horti Dórával és Semsei Barbarával egyetemben a cserepadról beugorva rengeteget tett hozzá a csapat játékához. Mindig volt valaki, aki a nehéz pillanatokban előretolta a soproniak szekerét. „Ezért csapat a csapat, nem?” – kérdezett vissza Székely Norbert, a zöld-sárgák edzője, amikor a lefújás után a győzelem okairól kérdeztük.

A végig zseniálisan játszó Honti Katához csatlakozott Jelena Milovanovics, aki kétszeresen is a döntő kulcsfigurájává vált: először akkor, amikor a meccs elején teljesen vétlen szituációban belenyúlt Emilija Podrug szemébe – s emiatt a pécsiek horvát centere gyakorlatilag végig a padra kényszerült, s nélküle nem volt palánk alatti játéka a MiZo-nak („Néztem, néztem a cserepadunkat, de nem tudtam kit a pályára küldeni, annyi a sérültünk, így törvényszerű, hogy kipukkadt a csapatunk, ráadásul a Sopron nagyon jól játszott” – mondta Rátgéber László, a Pécs trénere) –, második alkalommal pedig akkor, amikor két perccel a vége előtt a káprázatosan harcoló, a döntő legértékesebb játékosának megválasztott Iványi Dalma révén a Pécs feljött két pontra, ám a vendégek szerb centere 65–63-nál két sikeres triplával meghiúsította a pécsiek felzárkózási törekvéseit.

Szóval: „Mit szólsz, milyen az élet?” Török Zoltán, a soproni klub ügyvezetője már egyeztetett Szikora Robi menedzserével: a közeljövőben a sztár házibuliban zenél majd a soproni lányoknak.

Ezt kérték cserébe a kupagyőzelemért… Megérdemlik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik