Mondd, te kit választanál? (folytatás)

BENKŐ GÁBOR és CZAGÁNY BALÁZS   jelenti LimasszolbólBENKŐ GÁBOR és CZAGÁNY BALÁZS jelenti Limasszolból
Vágólapra másolva!
2008.02.05. 14:49
Címkék
Megérkezett Ciprusra a magyar labdarúgó-válogatott. Várhidi Péter szövetségi kapitány csapata szerdán Limasszolban barátságos mérkőzést játszik Szlovákia ellen. E pillanatban a legnagyobb kérdés az, hogy a két remek formában lévő bal oldali támadó, Dzsudzsák Balázs és Huszti Szabolcs közül melyikük kap lehetőséget a kezdőcsapatban. C-tervként pedig még mindig ott van, hogy az első perctől mindketten a pályán lesznek.

nem a saját, jól megszokott posztján szerepel. A lehetőségek azonban – szinte – korlátlanok.

Annál is inkább, mert Dzsudzsák Balázs például Debrecenben nemritkán játszott jobb oldali futóként. A Loki korábbi cseh edzője, Miroslav Beránek próbálta ki először ezen a poszton a ballábas játékost, aki itt sem keltett csalódást. Mi több, arra is volt már példa, hogy egy kicsit beljebb, a pálya középső részén kapott lehetőséget, bár arra azért kevés az esély, hogy Buzsáky Ákos vagy Hajnal Tamás kárára itt játsszon szerdán. A Debrecenben vagy újabban a PSV-ben ráadásul nemegyszer bizonyította, hogy a jobb lába sem ügyetlen. A játékos tizennyolc méteren belülről bátran elvállalja a lövéseket a jobb (ez esetben a rosszabbik) lábával is, mint ahogy pontos beadásokat is láttunk már tőle. Magyarán mi minden további nélkül el tudjuk őt képzelni a jobb oldalon – ha… Ha azon a poszton történetesen nem Gera Zoltán játszana az utóbbi időben, aki nélkül ma elképzelhetetlen a magyar futballválogatott.

Huszti Szabolcs talán kicsit kötöttebb ebből a szempontból, ugyanis jobbal kevésbé hatékony (ha gólt nem is rúgott, de gólpasszt azért adott már a gyengébb lábával is). A bal lába azonban vetekszik Dzsudzsák Balázséval, ha lőtávolba kerül, tízből hétszer eltalálja a kaput. Lövéseinek erejét jelzi, hogy még a Ferencváros játékosaként egy felmérés alkalmával kiderült: a zöld-fehéreknél senki sem lő pontosabban és erősebben nála.

Mindazonáltal csapataiban Huszti Szabolcs is feltűnt olykor a jobb oldali vonal mellett, mi több, ő amolyan, a támadásokat kísérő balhátvédként is futballozott már több alkalommal.

Az éles versenyhelyzetet tovább bonyolítja, hogy Cipruson készül Halmosi Péter is. A Plymouth Argyle légiósa szintén kiváló formában érkezett haza a válogatotthoz. Immár hetek óta csapata legjobbja, s az angliai hírek szerint csak azért nem játszik a Premier League-ben, mert klubja ragaszkodik hozzá. Ám éppen ez az, ami miatt alighanem Dzsudzsák és Huszti mögé szorul Halmosi Péter. Két riválisa ugyanis élvonalbeli klubban játszik, Halmosi – nem lebecsülve az angol Championshipet – „csak” másodosztályúban.

Várhidi Péter szövetségi kapitánynak már negyvennyolc órája sincs arra, hogy megtalálja a megoldást.

Utóiratként nem fűzhetünk hozzá mást, mint amit tegnap is: hamarosan dönteni kell.

Dzsudzsák Balázs vagy Huszti Szabolcs?

Szerintünk mindkettő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik