Ez a másik Manning!

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2008.01.14. 23:35
Címkék
Két idegenbeli siker született az NFL rájátszásának vasárnapi főcsoport-elődöntőjén: a San Diego a címvédő Indianapolis, a New York Giants az NFC-ben elsőként kiemelt Dallas otthonában diadalmaskodott.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a két Manning testvér közül csak az egyik játszhat főcsoport-döntőt az NFL 2007–2008-as szezonjában. Meglepetésre a címvédő Indianapolis Colts irányítója, Peyton Manning csak a tévéből nézheti testvérét, Elit, aki az NFC fináléjában a Green Bay Packers otthonában vezetheti támadásba a New York Giantset.

Az „óriások” ugyanis magyar idő szerint hétfő hajnalban győztesen távoztak a Dallas otthonából, a Texas Stadiumból, míg a Colts hazai környezetben kikapott a San Diegótól.

A Giants félelmetes statisztikával büszkélkedhet: Tom Coughlin együttese az előző tíz idegenbeli mérkőzését megnyerte, legutóbb – az alapszakasz első fordulójában – pont a Dallastól kapott ki. A Cowboys ellenben az első olyan együttes az 1990-ben bevezetett tizenkét csapatos playoff-rendszer óta, amely legmagasabb NFCkiemeltként rögtön az első meccsén elbúcsúzott a rájátszástól.

Indianapolisban Peyton Manning hiába passzolt 402 yardot, a Chargers védői két kulcsfontosságú pillanatban lehalászták a tavaly Super Bowl-győztes irányító átadását. Így – annak ellenére, hogy a kezdő quarterback, Philip Rivers és az előző szezon touchdownkirálya, LaDainian Tomlinson is megsérült – a San Diego nyerte el a jogot, hogy az AFC döntőjében a New England Patriotsszal játszhasson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik