Az otthon varázsában bízik a Real

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.01.11. 23:19
Címkék

Bernd Schuster, a Real Madrid vezetőedzője nem kevesebbet vár Fernando Gagótól, mint hogy a mali válogatottal az Afrikai Nemzetek Kupájára készülő Mahamadou Diarrát pótolja. A szakembernek meg sem fordult a fejében, hogy új játékost szerződtessen, meggyőződése, hogy az elmúlt hetekben többnyire csak a kispadot koptató, 21 esztendős argentin középpályás alkalmas a feladatra.

Csütörtök esti játékával Gago nem feltétlenül szolgált rá a bizalomra. A fővárosi gárda a Király-kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán idegenben 2–1-re kikapott a Mallorcától, a játékos pedig nem látta el maradéktalanul a feladatát.

Ugyan a 24. percben a közönségkedvenc Oscar Trejo, az 50. percben pedig Juan Arango gólját megelőzően sem ő rontott, az viszont nem rajta múlt, hogy többi hibája nem bosszulta meg magát.

Ha a Real kitámadott, és nem tudta lövéssel befejezni az akciót, rendre villámgyors kontra volt a hazai válasz, a középpálya pedig gyakran átjáróházzá vált. Részben azért, mert Diarrával ellentétben Gago nem járt az élen az ellentámadások megakasztásában, a labdaszerzésben. Higuaín látványos góljától eltekintve a támadóalakzat sem villogott, így a triplázásra hajtó – a bajnokság és a kupa mellett a BL-ben is végső sikerre törő – Reallal megesett a szégyen, hogy egygólos hátránnyal várja a nyolcaddöntő visszavágóját.

A bajnokságban a 2007–08-as évadban eddig kilencből kilenc bajnokit nyert meg a Santiago Bernabéu Stadionban a Real, azaz látszólag nincs mitől tartania a második felvonás előtt. Bár november 11-én a Mallorca is vesztesen távozott a spanyol fővárosból, de legalább emelt fővel tette: három gólt lőtt, félórával a lefújás előtt pedig még nyerésre állt. És az akkori 4–3-as vereség most továbbjutást érne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik