Diarra már most hiányzik

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.01.10. 01:01
Címkék

Főhet a feje Bernd Schus ternek.

Sokan irigyelhetik a Real Madridot július óta dirigáló német szakembert, most még sincs könnyű helyzetben. A spanyol bajnokságban, a Spanyol Kupában és a Bajnokok Ligájában is a végső sikerre törő királyi gárda szakvezetőjének jó ideig nélkülöznie kell a csapat egyik kulcsjátékosát, Mahamadou Diarrát, a mali középpályás ugyanis a január 20-án rajtoló ghánai Afrikai Nemzetek Kupájára készül hazája válogatottjával. Ha pedig Mali eredményesen szerepel, könnyen elképzelhető, hogy Diarra csak öt hét múlva, a február 10-i döntőt követően jelentkezik játékra Madridban, pedig a következő hetekben a Realnak is nagy szüksége lenne szolgálataira.

Távollétében öt bajnoki találkozó, köztük a január 20-i, Atlético elleni madridi derbi vár az éllovasra, és akkor a kupa nyolcaddöntőjéről még nem is beszéltünk. Azt Schuster is elismeri, Diarra leginkább a hiányával véteti észre magát, mert az már természetessé vált, hogy a középpályán rendre rajta akadnak meg az ellenfél támadásai. Az elmúlt években kiderült, hiába sorakoznak klaszszis támadók a blancóknál, a siker egy minőségi védekező középpályáson áll vagy bukik.

Emlékezzünk csak vissza, 2000 és 2003 között a szűrő szerepét a kongói származású francia válogatott Claude Makelele töltötte be, ebben a periódusban nem kevesebb, mint nyolc trófeát, köztük két bajnoki címet és egy BL-serleget helyezett a vitrinbe az együttes. Végül 2003 nyarán a Chelsea ajánlatára könnyelműen rábólintottak a spanyol fővárosban, és Makelelével egyúttal az eredményesség is távozott. Három szűk esztendő következett, aztán 2006 nyarán Diarra Lyonból Madridba költözött, és a siker sem váratott magára sokáig, a 2006–2007-es kiírásban bajnok lett a Real.

Ezúttal, ha három szűk esztendő nem is, de öt szűk hét várhat a királyiakra. Schuster egyébként úgy döntött, Diarra helyén az utóbbi időben leginkább a kispadon ücsörgő Fernando Gagót játszatja, a 21 esztendős argentin akár már csütörtökön, a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, Mallorca ellen bizonyíthat.

Az viszont biztos, hogy ezen az összecsapáson Gabriel Heinze nem léphet pályára, az argentin válogatott védő a Zaragoza ellen 2–0-ra megnyert vasárnapi bajnokin sérült meg, és dőlt ki éppen öt hétre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik