Ronaldo után Didier Drogba?

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.12.21. 00:27
Címkék
Ronaldo jövője a tét. Az AC Milan brazil válogatott támadója képtelen felépülni, ha pedig újra harca kész, ismét megsérül. Így megy ez már fél éve. A milánói klub vezetői – állítólag – továbbra is bíznak benne, ám olasz lapértesülések szerint mégis napirenden van a Chelsea alkalmazásában álló Didier Drogba szerződtetése, Ronaldót viszont Isztambulban látnák szívesen.

Nélküle jutottak be a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, nélküle nyerték meg a klubvilágbajnokságot, most pedig nélküle készülnek a rangadók rangadójára, a bajnoki címvédő és listavezető Internazionale elleni milánói derbire.

Ronaldo csupán egy tétmérkőzésen – november 25-én a Cagliari ellen – lépett pályára az elmúlt hat hónapban az AC Milanban, és egyelőre nem tudni, mikor lesz újra bevethető. Már nem is tartózkodik Olaszországban, hazautazott Brazíliába a mielőbbi teljes felépülése reményében.

Hogy egyáltalán visszatér-e Milánóba?

Adriano Galliani, a piros-fekete klub alelnöke határozottan állítja: igen. Nyilatkozatában nyomatékosította, a januári átigazolási időszakban biztosan nem távozik a 31 esztendős, 97-szeres brazil válogatott támadó, és júniusig mindenképpen marad.

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy miután Ronaldót hírbe hozták a Roberto Carlost is foglalkoztató Fenerbahce együttesével, rögtön felvetődött Didier Drogba neve is. A Chelsea 29 éves, elefántcsontparti csatárához az elmúlt években többször is közelített az AC Milan, de eddig még a tárgyalóasztalig sem jutottak el a felek.

Eddig.

A közelmúltban azonban a londoni kékek elöljárói többször is összekülönböztek a december 8-án térdműtéten áteső, várhatóan január közepén visszatérő futballistával. Legutóbb azért haragudtak meg rá, mert kijelentette, ha törik, ha szakad, ott lesz hazája válogatottjával a január 20-án rajtoló Afrikai Nemzetek Kupáján Ghánában. Csillagászati fizetés ide vagy oda, az élet már a Stamford Bridge-en sem fenékig tejfel.

Silvio Berlusconi elnök és Carlo Ancelotti vezetőedző abban maradéktalanul egyetért, hogy az aranylabdás Kaká mellett a 18 éves szupertehetség, Alexandre Pato tehet a legtöbbet a klubért, mindketten hiányolnak azonban egy harmadik, nemzetközi szinten ismert és elismert klasszis támadót, aki – Ronaldóval ellentétben – hétről hétre hadra fogható, és termeli a gólokat.

Így került képbe Didier Drogba.

A legfrissebb hírek szerint harmincmillió eurós ajánlatra készül az AC Milan, de csak júniusban. Ronaldóval a fedélzeten – vagy nélküle – az AC Milan január 2-án Dubaiba utazik edzőtáborozni. Az alelnök szerint a Fenomén becenévre hallgató csatár is ott lesz társaival, és remélhetőleg új erőre kap, végre egyenesbe jön.

„Tavaly is nagyon belelendült a szezon második felében, abban bízunk, hogy az idén sem lesz másképp – mondta Adriano Galliani. – Az évad végéhez közeledve elsősorban neki köszönhetően még hatékonyabbá vált a támadójátékunk. Góljaira most is nagy szükség lesz. Talán ez is közrejátszik, de nem hinném, hogy döntően pszichés eredetűek lennének a problémái. Fizikailag nem lesz könnyű utolérnie magát, sokáig a combjával bajlódott, most meg a vádlijával van gond.”

Az AC Milanra 2008-ban a bajnokságban és a nemzetközi porondon is nehéz erőpróba vár, a kérdés csak az, a tavaszi hadjárat sikeréhez mit tud hozzátenni Ronaldo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik