Magyar bíró az Eb-n!

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2007.12.20. 00:36
Címkék

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megnevezte azt 12 játékvezetőt, 24 asszisztenst, valamint nyolc tartalékot, akik részt vesznek a jövő évi, Ausztriában és Svájcban zajló Eb-n. Szerencsére 1996 (Puhl Sándor) után újra lesz magyar bíró a kontinenstornán, a nyolc tartalék, avagy negyedik játékvezető közé bekerült Kassai Viktor is. Az ő feladata lesz az adminisztrációt intézni vagy a kispadoknál rendet tartani.

„Egy órával ezelőtt kaptam az UEFA-tól az e-mailt, amelyben közölték velem az örömhírt – újságolta a 32 éves játékvezető. – Célzásokat hallottam arról, hogy esetleg ott lehetek, de nem éltem bele magam. Azonban jelzésértékű volt, hogy az idén sok meccset kaptam, és a BL-ben is bemutatkozhattam.”

Kassai Viktor hozzátette, jelöléséhez kellett az is, hogy a tavalyi vb-vel ellentétben a tartalékokat ezúttal a második kategóriából, a fiatal, feltörekvő játékvezetők közül választották ki.

Az ősszel két Bajnokok Ligájameccsen is szerephez jutó játékvezetőre az Európa-bajnokság előtt még több feladat vár. Először februárban ellenőrzik a bírók felkészültségét szabályismereti és fizikai felméréseken, majd ezeken áprilisban is átesnek. Az Eb előtt újabb felmérés következik, hogy ki milyen fizikai állapotban van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik