Tréfából a Vatikán, igazán a franciák

KAMLER JÁNOS és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti DijonbólKAMLER JÁNOS és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti Dijonból
Vágólapra másolva!
2007.12.10. 23:52
Címkék
A hétfői szünnapon az immár negyeddöntős és a tavaszi olimpiai selejtezőbeli szereplést már kivívó magyar válogatott tagjaira ráfért a pihenés. Délelőtt Németh András kapitány és segítője, Zsiga Gyula azért levezényelt egy kis átmozgató edzést, ám délután ismét körülnéztek, sétáltak a dijoni belvárosban.

A németek ellen elért döntetlen felvillanyozta a magyar válogatottat, amely vasárnap szenzációs második félidőt produkálva legyőzte a vb-ezüstérmes Romániát. Ha Németh András együttese a folytatásban is úgy játszik, mint a románok ellen, fényes sikert érhet el.

Hogyan bírja idegekkel?

Egyelőre bírom – válaszolta a kapitány –, bár megviselt az idegrendszerem. Nem egyszerű végigcsinálni egy világversenyt.

A világbajnokság elején nem aggódott a csapat teljesítménye miatt?

Nem, bár rendkívül rövid idő alatt kellett rengeteg munkát elvégeznünk a tatai edzőtáborban, s szinte törvényszerű volt, hogy úgy alakult az első néhány mérkőzésünk, ahogy. Ugyanakkor időnként fel tudtam volna robbanni a dühtől. Sokszor kiabáltam is a lányokkal, igaz, nem azért, mert nem azt csinálták, amit kértem tőlük, hanem mert úgy éreztem, az eszük máshol jár, nem koncentrálnak eléggé. Márpedig ez világbajnokság, maximális összpontosításra van szükség minden mérkőzésen, minden másodpercben.

Újabban azért jól csinálják.

Ez tagadhatatlan, bár ahogy a kezdeti nehézségek, a formajavulás is borítékolható volt. Két és fél éve van együtt a csapat nagy része. Én ismerem a lányokat, ők is engem, szinte baráti viszony alakult ki közöttünk. A kiugró eredmény eléréséhez ez nélkülözhetetlen.

Most hogy érzi magát?

Már jól.

Szamoránsky Piroska utolsó másodpercben lőtt gólja óta?

Részben igen. Nagyon kellett az a találat a németek ellen. Láthatták, hogy mennyire örültünk annak a pontnak.

Utána le is győzték a románokat.

Szenzációs sikert arattunk, erre méltán lehetünk büszkék. Tóth Tímea zseniálisan kézilabdázott, de Görbicz Anita és Pálinger Katalin is óriásit alakított, és a többiek is sokat hozzátettek a játékhoz.

Mehlmann Ibolya formája?

Az ő kimagasló játékára feltétlenül szükségünk van, mert az egyetlen balkezes lövőnk. Töretlenül bízom benne, hogy kihozza magából a maximumot. Szépen javult a csapat teljesítménye, már csak ebből kiindulva is optimista lehetek vele kapcsolatban.

Számolgattak, hányadik helyen lenne érdemes továbbjutni?

Nem matekozunk, arra törekszünk, hogy annyi meccset


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik