Bravúros diadal

KAMLER JÁNOS és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti DijonbólKAMLER JÁNOS és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti Dijonból
Vágólapra másolva!
2007.12.09. 23:14
Címkék
Az olimpiai kvalifikációs tornára ezzel már kijutó, vb-negyeddöntős magyarok fantasztikus játékkal legyőzték az eddig százszázalékos, vbezüstérmes Romániát. A bravúrhoz Tóth Tímea 13, Görbicz Anita 11 góllal járult hozzá.

A románok szinte edzőmeccsen hangoltak a magyarok ellen: kézisuli keretében oktatták az előző fordulóban a spanyolokat. Az erődemonstrációnak sem utolsó mérkőzésen akadt olyan időszakuk, amikor sorozatban öt, aztán hét gólt dobtak. Ez figyelmeztető lehetett a magyaroknak. Miként az is, hogy a saját magát szemlátomást nagyon kedvelő Luminita Dinu-Hutupan kapus – Pálinger Katalinhoz hasonlóan – fenomenális formában véd a vb-n. Németh András kapitány Hornyák Ágnest és Szucsánszki Zitát nem nevezte a románok ellen, akik a legutóbbi világbajnokságon ezüstérmet szereztek, most pedig még fényesebb medáliára vágynak. A kedélyüket Tóth Tímea igyekezett lehűteni: betalált Dinu-Hutupan kapujába, és a folytatásban a magyarok vezéregyéniségévé vált, az első félidőben hetet vágott, egyet emberhátrányból is. Ugyanakkor Mehlmann Ibolya továbbra is nehezen találta a helyét a pályán, s egy idő után már támadásban sem küldte be őt Németh András. A szokás szerint pazarul védő Pálinger Katalint sokszor kiszolgáltatott helyzetbe hozták társai (8–14). Görbicz Anita és Tóth nagyon igyekezett, és a bírók felháborító ítéletei ellenére a szünet előtti hajrá a miénk volt. Ferling Bernadett fontos találatai után Görbicz hetesével egyenlített csapatunk, majd fordított. Steluta Luca nem is bírta idegekkel, leütötte Görbiczet, akiért Tóth állt nemes bosszút (27–24). Sokan azt mondják, Dinu-Hutupan a világ legjobb kapusa, pedig ezúttal (sokadszor) Pálinger volt világklasszis formában.

A románok persze nem adták föl (30–28), de segített Vérten Orsolya, és újra villant Görbicz remek csuklója – emberhátrányban. Mehlmann gólja pedig végképp megpecsételte az ellenfél sorsát. Görbiczet megválasztották a mérkőzés legjobbjának, és ezt a címet Tóth Tímea vagy Pálinger Katalin is megérdemelte volna.

A vb-n hétfőn szünnap lesz, a magyarok kedden Dél-Koreával mérkőznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik