Magyar gólparádé

SZELI MÁTYÁS, SZ. NAGY TAMÁSSZELI MÁTYÁS, SZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.12.08. 23:42
Címkék
Rendkívül aktívak voltak a magyar labdarúgók az angol másodosztály 21. fordulójában: Gera Zoltán és a kapus létére gólpasszt adó Fülöp Márton csatáját előbbi nyerte meg, míg Buzsáky Ákos két gólja sem volt elegendő ahhoz, hogy a Queens Park Rangers elmozduljon a tabella utolsó helyéről.

A sereghajtó Queens Park Rangersben szereplő Buzsáky Ákos ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyet a Scunthorpe elleni idegenbeli bajnokin, de annak ellenére, hogy a szezon közben igazolt, kilencszeres magyar válogatott középpályás szerezte csapata mindkét gólját, a QPR végül csak egy pontot csent el a házigazdáktól. A középpályás ismét vezéregyénisége volt együttesének, először 24 méterről bombázott a kapuba, majd húsz perccel később szabadrúgásból volt eredményes. Apró szépséghiba, hogy a vendéglátók mindkét találat után kiegyenlítettek.

Leicesterben magyar érdekeltségű „rangadót” rendeztek, a kapus, Fülöp Márton csapata a Gera Zoltánnal felálló West Bromwich Albiont fogadta, és a lefújás után a 2–1-es győzelemmel a vendégek lehettek boldogok.

„Remekül helytálltunk a liga egyik legerősebb csapata ellen – mondta Fülöp Márton. – Nem volt sok dolgom a meccsen, úgy érzem, sikerült megoldani a feladatomat, és a gólokról sem tehettem. A mi találatunkhoz viszont szerencsére hozzájárulhattam, mert a hetvenötödik percben a kapum elől hosszan előrevágtam a labdát, a csatárunk, Iain Hume összeütközött az ellenfél kapusával a West Bromwich tizenhatosánál, és a labda végül a hálóban kötött ki. Én úgy láttam, nem ért hozzá senki, de a csapattársam azt állítja, még sikerült belepöckölnie a labdába.”

A vendégek vezető gólját szerző Gera Zoltán érthetően boldogabb volt válogatottbeli csapattársánál. A középpályás végig aktívan játszott, és egy bal oldali beadást követően fejjel szerzett vezetést csapatának (a West Bromwich e győzelmével már a második helyen áll a bajnokságban).

Végül ejtsünk szót a játéknap harmadik magyar „gólszerzőjéről”, Tímár Krisztiánról is: a korábbi ferencvárosi hátvéd a Vaskó Tamást nélkülöző Bristol City elleni meccsen egygólos előnynél ért szerencsétlenül a labdába, amely a saját kapujába pattant – a Plymouthnak meg kellett elégednie a döntetlennel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik